Novi Sad, Pokrajina i Republika zajedno sređuju Sentandrejski put

Novi Sad, Pokrajina i Republika zajedno će finansirati izgradnju saobraćajnih površina Sentandrejskog puta.
Protokol kojim se ovo potvrđuje potpisali su danas, 19. decembra direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević i načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Slobodan Knežević, a potpisivanju su prisustvovali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
Projektom je predviđena rekonstrukcija i izgradnja ove saobraćajnice u dužini od 1.380 metara, od kružne raskrsnice sa Primorskom do Velebitske ulice.

Projekat će biti realizovan u dve faze. U  prvoj fazi biće izgrađen deo bulevara, a u drugoj, koja će uslediti 2018. godine, most na kanalu DTD i prilaz budućem bulevaru sa regionalnih pravaca prema Srbobranu i Temerinu. 

Drobnjak je izjavio da su Putevi Srbije izdvojili 200 miliona dinara za projekat izgradnje saobraćajnih površina Sentandrejskog puta, dok je Vučević naveo da je ugovorena jedna od najvećih investicija koja će biti realizovana na teritoriji Grada u narednih godinu - dve dana.

"Uz podršku Pokrajinske i Republičke vlade, Novi Sad je obezbedio investiciju vrednu oko 700 miliona dinara. Reč je o velikoj saobraćajnici sa po dve trake na obe strane, ali i trotoarima, biciklističkim stazama, novom javnom rasvetom i kanalizacionom mrežom. Zajedno sa "Putevima Srbije" radiće se i rehabilitacija postojećeg Sentandrejskog mosta, a Grad priprema projekat novog mosta "blizanca" na kanalu DTD čime dobijamo novi adekvatan ulaz u Novi Sad s obzirom na frenkventnost saobraćaja", naveo je Vučević.

Podsetimo da se o rekonstrukciji Sentandrejskog puta govori već godinama, a da most na kanalu još duže čeka obnovu.

O radovima na Sentandrejskom putu, gradnji novog i potpunoj rekonstrukciji postojećeg mosta je 021.rs već pisao. U budžetu grada za 2016. godinu je obezbeđeno 125 miliona dinara za rekonstrukciju mosta, uz još dodatnih 100 miliona u 2017. godini, dok za sada nije procenjeno koliko će koštati gradnja novog paralelnog mosta preko kanala.

Što se tiče proširenja saobraćajnice o kojima je bilo reči na ovom sastanku, ti radovi su procenjeni na 120 miliona dinara.

  • Arthur Dent

    20.12.2016 16:31
    Pa sad kad krenu SEKSI (SEKundarne SIrovine) zaprege da piče preko mosta - trka kao u Ben Huru, a u Sentandrejskoj saobraćajni kolaps kao i do sad.
  • Sat

    20.12.2016 09:18
    Veternička rampa u blatu
    Šta vi imate asfaltiran put? Mi u Veterničkoj rampi plivamo u blatu i fekalijama iz septičkih jama, asfalt možemo samo da sanjamo a ulična rasveta je naučna fantastika! Pozivam narod Veterničke rampe da momentalno obustave sve legalizacije koje su pokrenuli i da ubuduće ne vade građevinske dozvole, pa sami da se organizujemo da uradimo sami sebi infrastrukturu, a ne da punimo džepove nezasitih lokalnih političara!
  • JKP put

    19.12.2016 22:51
    posao ce dati privatnicima
    Još jedan kapitalni projekat koji će dobiti Karin komerc i Put invest a JKP put će da gleda,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.