Skupština Vojvodine sutra o pokrajinskom budžetu

Skupština Vojvodine raspravljaće sutra o Predlogu budžeta za 2017. godinu, koji bi prema predlogu Pokrajinske vlade trebalo da bude 10 odsto veći od ovogodišnjeg.
Pokrajinska vlada usvojila je 10. decembra Predlog budžeta za 2017. godinu koji bi trebalo da iznosi 63,6 milijardi dinara, što zajedno sa dodatnom 1,1 milijardom dinara od Republike, čini više od sedam odsto republičkog budžeta.
 
Pokrajinski premijer Igor Mirović rekao je tada da ne postoji pozicija u budžetu za 2017. godinu koja nije "uvećana, osnažena i učvršćena".
 
Mirović je rekao i da su znanje, mehanizmi i pomoć Vlade Srbije u vidu obezbedjivanje dodatne 1,1 milijarde dinara, kao i efikasna pomoć u refinansiranju pokrajinskog javnog duga i uštede od 200 miliona koja iz toga proističe, omogućili da se budžetska sredstva usmere na projekte od prioritetnog značaja za gradjane Vojvodine. On je rekao da se počinje sa direktnim finansiranjem finalizacije rešavanja imovinsko-pravnih odnosa na trasi puta Novi Sad – Ruma, da sledi izgradnja ipsilon kraka kod Subotice, da se počinje finansiranje izgradnje nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, kao i da je finansiranje izgradnje Žeželjevog mosta preuzela Srbija čime je rasteretila budžet pokrajine i omogućila rad na drugim razvojnim projektima.
 
Projektovanim budžetom se, između ostalog, omogućava isplaćivanje finansijske pomoći od 12.000 dinara mesečno porodicama s troje dece, regresiranje troškova prevoza učenika i studenata, kao i povećanje budžeta koji se odnosi na programe zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica.
 
Predlogom budžeta predviđene su i investicije u visokoškolske ustanove, dodatna ulaganja u poljoprivredu i vodoprivredu, kao i ulaganja u oblasti zaštite životne sredine, privrede i turizma, javnom informisanju, radu nacionalnih saveta i institucija kojima je osnivač. Poslanici će sutra razmatrati i Predlog Pokrajinske skupštinske odluke o kadrovskom planu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2017. godinu, kao i Predlog izmena Pokrajinske skupštinske odluke o pravobranilaštvu Autonomne pokrajine Vojvodine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti