Naplata parkinga u delu Banatića od 1. januara

U pojedinim ulicama u Banatiću od 1. januara 2017. počeće da se naplaćuje parking.
Na osnovu rešenja Gradske Uprave za saobraćaj i puteve, u organizovani sistem naplate parkiranja ulaze Bulevar kralja Petra Prvog, kod kućnog broja 28, Gagarinova ulica i Bulevar Jaše Tomića 3-11.
 
Ova parkirališta biće u režimu plave zone, bez vremenskog ograničenja.
 
Građani koji imaju prebivalište u navedenim ulicama i poseduju vozilo u vlasništvu, imaju pravo na povlašćenu stanarsku kartu. Stanarske karte izdavaće se od ponedeljka 26. decembra na blagajni "Parking servisa" u Ulici Filipa Višnjića 47, svakog radnog dana i subotom od 8 do 20 časova. 
 
Za regulisanje stanarske karte potrebno je, pored originala na uvid, dostaviti i fotokopije lične karte i saobraćajne dozvole.
  • Mel

    29.12.2016 11:28
    Parkiralista izgradjena? Kako mislis izgradjena? Tako sto je betoniran trotoar koji je posle postao parking? Ili si igradio 20ak kubnih metara svemirskog prostora da imas gde da ostavis svoju gomilu gvozdja dok si u stanu koji si platio?
    Da li znas koliko ima parking mesta izmedju zgrada a koliko ima automobila u vlasnistvu stanara?
    Po tvojoj retorici se ne razlikujes od Parking Servisa, i jedni i drugi planirate da uzurpirate javni prostor.

    Ako kanis na javnoj povrsini ostavljati automobil, to mora da ima neku cenu. 1500din godisnje je najmanje sts mozes da das, i ako imas stan u gagarinovoj, ne vidim zasto ti ovo predstavlja problem.
    Ja Zivim u gagarinovoj i pogodi gde parkiram auto. Sigurno ne na unutrasnjem parkingu zgrade jer nemam zivaca da pomeram automobile u leru ujurtu sa klincem kako bih se dokopao izlaza. Ostavljam ga na ulici ako nadjem mesto. Tako da od tog parkinga koji je izgradjen "nasim parama" ja nemam nista.
    Logicnije mi je da tu mogu da parkiraju samo stanari. A na koji nacin drugi to mozes da postignes nego sa naplatom i stanarskom karticom?

    Druga stvar je istorija i ponasanje parking servisa, ali me trenutno to ne zanima jer smo prepuni takvih institucija koje ne rade svoj posao i jos gore koje ga rade na stetu gradjana koji ih placaju. Parking servis bar malo regulise nesto i destimulise te da automobilom dodjes na sam trg/centar/stambenu zonu i sl.
  • Detelina

    22.12.2016 16:05
    Potreba za sve vise i vise novca.Kako je krenulo uskoro ce naplacivati i parking u prigradskim naseljima.
  • NezavisniVojvodjanin

    22.12.2016 12:12
    Na osnovu resenja
    Na osnovu resenja skupstina stanara zgrada u Gagarinovoj stavlja se van snage resenje gradske uprave jer nije u njihovoj nadleznosti da regulisu parking mesta koja su vlasnistvo zgrada izgradjenih u Gagarinovoj. Sva parkralista su izgradjena novcem gradjana koji su kupili stanove te kao takva su vlasnistvo skupstina stanara svih zgrada ove ulice.

    Svaki bespravno postavljen znak o naplati parkiranja ima se odmah ukloniti a troskove fakturisati JKP Parking servisu. Svako lice koje bude zateceno u bespravnoj naplati parkiranja i setnji Gagarinovom ulicom sa oznakama Parking servisa odmah ce biti uklonjeno i prebaceno na bezbednu lokaciju a pripadajuci aparati koji su koristeni za nelegalnu naplatu bice na bezbedan nacin unisteni bez zagadjivanja okoline.

    Ovo resenje stupa na snagu sa danom objavljivanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti