Parking zone rešavaju probleme građanima?

Nacrt novog Zakona o komunalnim delatnostima, jedna je od glavnih tema nacionalne konferencije o parkiralištima koja se održava na Paliću, a na kojoj učestvuju parking preduzeća i predstavnici iz više od 90 opština Srbije.
Nacrt novog Zakona o komunalnim delatnostima, jedna je od glavnih tema nacionalne konferencije o parkiralištima koja se održava na Paliću, a na kojoj učestvuju parking preduzeća i predstavnici iz više od 90 opština Srbije. Zakon će između ostalog definisati upotrebu lisica, javno privatna partnerstva i privatizaciju komunalnih preduzeća.

Govorilo se i o stvaranju parking zona i tome na koji način oni mogu da rasterete parking prostor u gradu, rekao je za Radio 021 portparol Parking servisa, Radovan Jeknić."Tako se rešava problem građana koji stanuju u tim zonama jer oni bi trebalo da imaju najmanji problem parkiranja, što bi se regulisali stanarskim kartama i ostalim povlasticama koje stanari treba da imaju, kako bi se gužva u tim delovima grada smanjila i rešio problem parking prostora", kaže on.

Jeknić je istakao da će biti potrebna opreznost kada počne da se primenjuje Zakon o komunalnim delatnostima, koji će omogućiti i privatizaciju komunalnih preduzeća. Kako on kaže, treba iskoristiti i dobra i loša iskustva sa privatizovanjem, imajući u vidu da je imovina javnih preduzeća prevashodno vlasništvo građana.

  • Piplfoks

    07.11.2010 20:35
    Koliko ja znam, ni prijava boravka ti ne pomaže da rešiš parking kao podstanar. A ako se mesto boravišta prijavljuje na istom šalteru na kojem se vadi lična karta, ne mogu da zamislim da je bilo ko dovoljno lud da se za**bava s tim.
  • Georg

    07.11.2010 15:44
    Kada gospoda podstanari budu legalno stanovali (znači prijava boravka , pre toga ugovor sa vlasnikom stana i sl) neka onda parkiraju tamo gde misle da im pripada mesto.
  • Tiberius

    06.11.2010 17:25
    Kada gospoda iz Parking servisa rese problem parkiranja podstanara onda mogu da kazu da su resili problem parkiranja. U mom ulazu na bulevaru 30% stanara su podstanari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti