Socijalni stanovi u Kisačkoj gotovi, ali nema stanara

Gradska stambena agencija završava izgradnju stambeno-poslovne višespratnice u Kisačkoj 55, namenjene prevashodno za socijalno stanovanje, ali je još nepoznato ko će i po kojim uslovima doći do krova nad glavom.
Komisija, koju je osnovao grad, tek početkom naredne godine bi trebalo da donese odluku u javnoj svojini. Komisija se, kako pišu "Novosti", sastajala nekoliko puta i kriterijume za davanje u zakup pomenutih stanova treba da utvrdi u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju i svim propisima koji se odnose na ovu oblast.
 
"Sačinjen predlog odluke o davanju stanova u zakup biće upućen Gradskom veću, a zatim i Skupštini grada na usvajanje. Stanovi će biti raspodeljeni na osnovu Zakona o socijalnom stanovanju", kažu u Gradskoj upravi.
 
U višespratnici u Kisačkoj 55, prvoj zgradi socijalnog stanovanja u Novom Sadu posle desetogodišnje pauze, izgrađeno je 35 stanova: tri jednosobna, površine od 25 do 33 kvadrata, 12 dvosobnih, površine od 36 do 47 kvadrata, tri dvoiposobna od 45 do 57 kvadrata, kao i 17 trosobnih stanova od 55 do 73 kvadrata. S obzirom na to da je suinvestitor izgradnje bilo JP "Poslovni prostor", u prizemlju su izgrađena i tri lokala.
 
Veliko interesovanje za kupovinu stambenih kvadrata u ovoj zgradi vlada još od 2014. godine, kada je počela njena gradnja. To je i razumljivo, budući da su cene ovih stanova niže od tržišnih. 
 
Osim zgrade u Kisačkoj 55, za sugrađane bez krova nad glavom Stambena agencija će izgraditi još jednu zgradu socijalnog stanovanja i to u Momčila Tapavice bb, na Novom naselju. Za izradu urbanističko-arhitektonskog projekta, još 26. maja je potpisan ugovor sa novosadskim firmama "Enkons" i "Tron teh", čija je zajednička ponuda odabrana na konkursu među šest učesnika, pošto su ponudili najnižu cenu od 5,4 miliona dinara.
  • Ranka Knežević

    11.08.2022 01:50
    Stan solidarnosti
    Samohrana majka troje dece sama izdržavam svoju decu postenari radim u mesari matijević dali ja kao samohrana majka troje dece mogu dobiti stan solidarnosti od grada Novog Sada
  • dobrotvorka

    27.12.2016 21:04
    SRAMOTA!
    Ako već nemamo socijalno ugroženih, za koga su gradili stanove? Ima li kraja ovoj noćnoj mori od živavljenja u S(v)rbiji?
  • ZoranNS

    27.12.2016 20:52
    Izgleda ja nisam
    Izgleda ja nisam Novosađanin, kod mene nije ništa deblje samo tanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti