Šesti "Networking Day - Poslovni susreti" okupio preduzetnike

Šesti po redu "Networking Day - Poslovni susreti", okupio je preduzetnike i sve one koji su zainteresovani za širenje kruga poslovnih poznanstava, nova znanja i podršku svom biznisu.
Tom prilikom obeleženo je i godinu dana rada i postojanja tog poslovnog događaja.
 
Direktor Garancijskog fonda Vojvodine Đorđe Raković je objasnio šta ovaj Fond može da ponudi kompanijama, aktivnim preduzetnicima kao i poslovnim početnicima. "Garancijski fond Vojvodine postoji samo za terotoriju Vojvodine i omogućuje lakše dolaženje do kreditnih linija poslovnih banaka, dajući garancije banci za klijenta koji bi usled oštrih bankarskih uslova teže došli do kredita ukoliko bi se samostalno obratili banci.  Garantni fond Vojvodine obezbeđuje garancije za kredite od 3.000 do 300.000 evra, sa tendecijom povećanja gornjeg iznosa kredita, a podržava oblasti poljoprovrede, energetske efikasnosti, kupovinu poljoprivrednog zemljišta, mašina i opreme", kaže on. 
Posebna linija  garancija ustanovljena je za podršku ženskom preduzetništvu na teritoriji Vojvodina. Raković je istakao i da građani Vojvodine nisu dovoljno upoznati sa uslugama Garancijskog fonda i pozvao sve zainteresovane da im se obrate za sve potrebne informacije.
 
Poznati odbojkaš, vlasnik brojnih medalja i titula iz ovog sporta, a sada diplomirani psiholog Andrija Gerić bio je  drugi gost Irene Lalić na "NetWorking Day - Poslovnim susretima" u Novom Sadu. On je pokrenuo radionice za mentalnu pripremu sportista i okrenuo se ovom vidu treninga sportista, istakavši koliko je važno da kada se dogodi poraz, nastaviti dalje i imati oko sebe one ljude koji mogu da pomognu. 
 
Vladimir Kovač je još jedan sportista na novosadskom Networking Day-u. Kao bivši košarkaš, nakon povrede nadogradio je porodični biznis i posao proizvodnje biodizela koji je započeo njegov otac, preorijentisao se na proizvodnju hladno ceđenog ulja, najpre od suncokreta, a potom, prateći zahteve tržišta uvodio u program i ulja drugih biljaka, te je na red došlo i hladno cedjeno ulje od pistaća. "Fokusirajte se na prilike i stvarajte ih sami", poruka ja koju je Vladimir podelio sa posetiocioma.
 
Posebno interesovanje izazvala je poslovna priča mladog beogradskog preduzetnika iz Fundus Holdinga Đurađa Caranovića, koji je iz ljubavi prema hrani želeo da ima svoju baštu. Prvi pokušaj i sve uloženo je propalo, a onda se, kako to obično biva, sve preokrenulo. Đurađ je proizveo organsku i to premijum hranu – povrće i voće, koje je zbog vrhunskog kvaliteta sve odmah plasirao na tržište, najpre Austrije, a potom i druge delove EU. Koliko je Srbija pogodna za proizvodnju organske hrane, pokazao je njegov poslovni primer. Za samo tri godine, u svoj lanac proizvodnje premium organske hrane uvrstio je 104 domaća proizvođača, kooperanta i ustanovio know – how za ovu oblast. Đurađ i njegov kreativni tim, povezali su dve najperspektivnije oblasti za razvoj Srbije, poljoprivredu i IT, te su tako napravili i dronove kojima mogu da prate proces sazrevanja voća i povrća iz njihovih bašta i druge korisne alate. 
 
Decembarski NetWorking Day je bio drugi događaj održan u Novom Sadu. Prvi put je to bilo u martu ove godine, a Irena Lalić najavljuje još korisnih druženja u Novom Sadu i Beogradu i u 2017. godini. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti