Odložene operacije za građane u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu

Operacije, kao i sve druge dijagnostičke i terapijske procedure za građane u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu odložene su do daljeg, saznaje 021.rs.
Kako navode u Ministarstvu odbrane za 021, do odlaganja je došlo pošto Republički fond za zdravstveno osiguranje još nije sklopio ugovor sa VMC Novi Sad za pružanje usluga u narednoj godini.
 
"Pacijenti će biti blagovremeno obavešteni i pozvani na operacije odmah po potpisivanju ugovora", kažu u ministarstvu.
 
Naime, ugovori koje je sklopio RFZO sa davaocima zdravstvenih usluga važe do 31. decembra, a pošto nije sklopljen novi ugovor, doktori u Vojnoj bolnici ne smeju da operišu civilno stanovništvo posle tog perioda. 
 
"Ugovori za 2017. godinu će se potpisivati posle stupanja na snagu opšteg akta o ugovaranju na koji saglasnost daje Ministarstvo zdravlja, što je trenutno u proceduri", objašnjavaju u RFZO, ne precizirajući datum kada bi ugovor mogao da bude sklopljen.
 
Vojna bolnica u Petrovaradinu, koja je najstarija u Evropi, usluge civilima pruža od 2013. godine, od kada funkcioniše kao opšta bolnica. Građani sa uputom izabranog lekara dolaze u VMC gde mogu da urade dopunsku dijagnostiku ili neku od hirurških intervencija. U prethodnom periodu, oko polovine svojih pacijenata VMC je ugovarao sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje.
 
"Pacijenti se vrlo često obraćaju za pomoć VMC Novi Sad jer im se pruža odgovarajuća i pravovremena zaštita, ali se i žale kada im njihovi izabrani lekari ne daju upute za tu medicinsku ustanovu", navode u ministarstvu.
  • AleksandarNS

    31.12.2016 14:31
    Nekad i sad
    Ta vojna bolnica je nekad bila ustanova za svako poštovanje a sada su kao dom zdravlja u nekom zabačenom selu,skoro da tako i rade.
  • penzioner

    31.12.2016 14:01
    ???
    Da zato svi sa strane imaju prednost , para vrti gde burgija nece a ti vojni penzioneru - invalidu cekaj da prodju civili ???
  • Z.....

    31.12.2016 11:02
    Taj RFZO..
    Pa nisu ovi iz RFZO imali nijedan drugi zadatak do kraja 2016. nego da uzmu po 400 din. od svakog osiguranika!! Toliko su se "zatrpali" u toj obavezi, da su sve drugo zanemarili pa i da produuze Ugovor sa Vojnom bolnicom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti