Nastavljaju se radovi na kanalizaciji u Bockama

U Bockama se uskoro nastavljaju radovi na gradnji kanalizacije, kako bi konačno bio rešen problem odvođenja otpadnih voda u tom naselju.

Prošle godine su izvedeni radovi koji su obuhvatali izgradnju potisnog cevovoda, crpne stanice, kanalizacije istočnog sliva u dužini od oko 220 metara i kanalizacije gravitacionog voda u dužini od oko 130m.

Sada sledi izgradnja gravitacionog voda od Samarskog puta do autobuske stanice Bocke u dužini od oko 607m i opremanje crpne stanice elektro i hidromašinskom opremom. Ovi radovi vredni su 33,6 miliona dinara, a izvešće ih konzorcijum firmi "Energy pro", "Bulevar company", "Put-invest", "Energotehnika-Južna Bačka" i "Agencija za geodetske aktivnosti Peni-yard". Ovaj konzorcijum posao je dobio na tenderu Zavoda za izgradnju grada u likvidaciji, a rok za izgradnju je 230 kalendarskih dana, tako da se može očekivati da Bocke kanalizaciju dobiju krajem 2017. ili početkom 2018. godine.

Podsetimo i da su radovi koji su izvedeni prošle godine koštali 46,7 miliona dinara.

Bocke kanalizaciju dobijaju nakon što su građani više od deset godina protestovali, a lokalna vlast dugo odbijala da išta preduzme, jer je naselje sagrađeno na aktivnom klizištu. Tek 2013. godine urađen je idejni projekat na osnovu kojeg se kasnije došlo i do ovih radova.

  • Veternička rampa

    09.01.2017 09:25
    A Veternička rampa pliva u fekalijama od septičkih jama, na samo 6 km od centra grada, asfalt možemo samo da sanjamo! Ljudi uložite nešto i u nas, plaćamo legalizacije i građevinske dozvole a te novce neko samo strpa u džep ne vraća se kroz infrastrukturu! Izaći će vam narod na ulice ne bojite se toga?
  • GradjaNIN

    07.01.2017 11:48
    Svi zasluzuju da zive
    Koliko experata mi imamo boze moj! Sve sami hidrasi, geodeti... znaju i da je divlje i da je na klizistu... zato nam tako i ide u Srbiji! Ne razumem cemu potreba da se iznose licna misljenja i tolika doza negative a pritom nemate apsolutno nikakve validne informacije a kamoli argumente. Da li ste ikada bili u Bockama? Znate li da ih pokazete prstom na mapi uopste? samo malo da zakopate po arhivu grada ili da pitate neke gradske istoricare saznacete da su Bocke bile plansko gradjeno vinogradarsko naselje koje je u jednom trenutku dobilo status gradske stambene zone. Da, postojao je problem sa klizistem, ali je ono proslo (radjena su ispitivanja i Hidrozavod je to potvrdio). Ne znam stvarno kome i zasto smeta da neko ima pijacu vodu i kanalizaciju?? Cemu protivljenje??? Pritom slobodno mozete otici u graski zavod za katastar i proveriti legalnost objekata! Sve je dostupno pa ako vam toliko smeta nemojte da vas mrzi da prosetate i potkrepite svoje tvrdnje!
  • Perica

    05.01.2017 16:43
    VIKEND ZONA
    "А ја колико знам СВИ су градили ЛЕГАЛНО, са ГРАЂЕВИНСКИМ ДОЗВОЛАМА! Само никоме није дата "УПОТРЕБНА ДОЗВОЛА" а то нису давали, јер смо били "викенд зона"!
    Reće Đorđe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti