FOTO: Sneg padao u Novom Sadu i Vojvodini

Sneg koji je padao u Novom Sadu i celoj Vojvodini znatno je usporio automobile, ali nije izazvao probleme u funkcionisanju saobraćaja.

Sneg je padao oko tri sata, a novi se očekuje ponovo za vikend. Do tada temperature će se spustiti u minus, a posebno se očekuju ledene noći u narednom periodu.

Na ulice je brzo izašla mehanizacija i ljudstvo Zimskih službi gradskih preduzeća. Posipala se so po saobraćajnicama i trotoarima, a čiste se pešačke staze i autobuska stajališta. Gradski autobusi funkcionišu normalno.

Gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da nas očekuje dinamična noć. "Rade se prvo ulice i trotoari prvog reda, a odmah zatim i ostale saobraćajnice, a čiste se i autobuska stajališta" rekao je Vučević.

U "Čistoći" kažu za 021.rs da su njihove ekipe na terenu od početka padavina, a da će tako ostati i tokom noći.
 
"Na terenu se trenutno nalazi 85 radnika 'Čistoće' i mehanizacija sastavljena od četiri trajkova, dva kombinovana vozila i čistilice. Radimo po Programu, odnosno sređujemo centar grada, prilaze pešačkim prelazima i formiramo ulice koje su obuhvaćene našim Programom. Posao na terenu obavljamo u punoj koordinaciji sa ostalim zimskim službama grada i nalazimo se u neprekidnoj vezi sa komunalnim preduzećem 'Put'. Svi prilazi su adekvatno istretirani, a mehanizacija u punom sastavu će raditi tokom cele noći", navode u "Čistoći" za naš portal.
 
. 

Preduzeće "Putevi Srbije" poručilo je vozačima da preko Iriškog venca voze opreznije, jer je put bio delimično vlažan, a pojavom snega potrebna je dodatna pažnja. Auto-moto savez Srbije je upozorio na moguću poledicu na putevima, jer će temperatura večeras pasti ispod nule.

Vozačima se savetuje da obrate pažnju na brzinu kojom voze. Zimska oprema je obavezna i neophodna.

Podsećamo, ako na parkingu pod naplatom ima više od pet cm neočišćenog snega, parking se na tom mestu ne naplaćuje. Građani su dužni da očiste sneg ispred svojih kuća, zgrada i firmi. Ukoliko uklanjanje snega nije moguće, dužni su da blagovremeno postave odgovarajuće oznake upozorenja.

  

Za četvrtak je u Novom Sadu najavljeno oblačno i hladno vreme, tokom većeg dela dana suvo, samo tokom jutra i večeri sa slabim snegom.

  

Teme

sneg
  • sneza

    06.01.2017 22:42
    zlo od ljudi
    Nikakvog kolapsa nije bilo..ne znam zasto u svemu vidite ruzno.Taman posla da se malo pozitivnog napise makar na Badnji dan...Zeilm da svi pronadjete mir,srecu i ne zivite u zlobi jer ona samo vama skodi.Sretan Bozic koji slave a koji su proslaviki utivajte u komsijinoj sreci.Tvrdim sutra ce vam biti lepse ☺
  • Zoran

    05.01.2017 09:41
    Lepe slike .
  • Perica

    05.01.2017 08:49
    #####
    Dali je vas sneg iznenadio!?Ako nije,onda ste vi oćistili sneg i spred objekta u kojem živite ili radite,Ljubimcu ste montirali zimske gume...prvi dan snega,puštate početnike da voze po snegu a vi idete gradskim prevozom!?Proverite dali vam je Gradonačelnik očistio ođake...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti