Nova zgrada suda na uglu Maksima Gorkog i Stražilovske

Pravosudni organi u Novom Sadu će u narednom periodu dobiti novu zgradu na uglu ulica Stražilovske i Maksima Gorkog, saznaje 021.

Namera Ministarstva pravde Srbije je da zgradu sagradi sredstvima Evropske unije, jer je dogovoreno da se Srbiji za tu namenu dodele sredstva iz IPA fondova za 2017. godinu. Kako novac bio dodeljen, bilo je neophodno da Novi Sad ovu parcelu koja je već duže vreme poludivlji parking preda Republici to je urađeno na poslednjoj sednici Skupštine grada.

Razlog za zidanje nove zgrade suda baš na ovoj lokaciji je što je u neposrednoj blizini postojeće zgrade pravosudnih organa.

Inače, Novi Sad je sa Republikom još pre skoro desetak godina imao prve razgovore oko zidanja nove zgrade suda i to u Radničkoj 2, pri čemu je napravljen i arhitektonski konkurs, ali se od svega odustalo zbog nedostatka sredstava.

Pravosudnim organima u Novom Sadu je odavno neophodan dodatni prostor, pošto se u postojećoj zgradi nalaze Osnovni, Viši, Privredni i Apelacioni sud, kao i Osnovno, Više i Apelaciono tužilaštvo, pri čemu je Novi Sad odavno duplirao broj stanovnika koji je imao kada je sadašnja zgrada suda sagrađena.

Dodajmo još da je na parceli budućeg suda na uglu Stražilovske i Maksima Gorkog trebalo da bude izgrađena stambena zgrada, ali se od toga odustalo.

  • Shin Sekai

    22.01.2017 14:26
    Zgrada suda treba biti na Bulevaru Evrope. Tamo ima nekoliko ledina koje su u vlasnistvu zeleznice. Otkupiti, preseliti zeleznicu i malo oziveti taj deo grada. Odlicna lokacija, ima mesta dovoljno i za parkinge i za zgrade i za parkove. Samo da postoji volja.
  • ns

    09.01.2017 11:10
    sns
    "Kako [bi] novac bio dodeljen, bilo je neophodno da Novi Sad ovu parcelu koja je već duže vreme poludivlji parking preda Republici to je urađeno na poslednjoj sednici Skupštine grada."

    Nastavlja se otimačina gradske imovine.
  • :)

    08.01.2017 15:54
    Plac predat republici, dakle pisi propalo :) odnosno jos bolje - nece se sigurno nista graditi narednih 30 godina, sto meni i odgovara. Bolje nego da neki zema "investira" u neku stambenu zgradurinu sa 10 spratova, bez parkinga. Ideja za trg i parkic je sjajna ali ko je jos video da se neka pametna ideja implementira u zemlji srbiji :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti