Obustava saobraćaja za teretna vozila na Iriškom vencu

Na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila na državnom putu IB reda broj 21, preko Irišškog venca, saopštili su iz "Puteva Srbije".
Kako se navodi u saopštenju, javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu.
 
Predstoji još jedan period koji će prema najavama RHMZ obeležiti pravi zimski uslovi vožnje, sa novim snežnim pokrivačem ali i temperaturama koje će uglavnom biti ispod nule što će svakako na pojedinim deonicama biti uzrok usporene vožnje. Osim snega posebnu opasnost predstavlja i najavljen jak vetar, koji će na pojedinim deonicama usloviti i pojavu snežnih nanosa.
 
Zimska služba JP "Putevi Srbije" neprekidno interveniše, sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i čisti i uklanja sneg sa kolovoza. Posipaju se i sva kritična mesta poput prevoja, mostova i nadvožnjaka, međutim i pored toga postoji opasnost od poledice, a na pojedinim deonicama koje vode u planinske predele ima mestimično ugaženog ili raskvašenog snega na kolovozu.
 
Na autoputevima i putevima prvog prioriteta u nižim predelima vozače očekuju uglavnom mokri kolovozi i dobra prohodnost puteva.
 
Uz maksimalne napore putara održavaju se prohodnim putevi u planinskim predelima Ivanjice, probijen je put Odvraćenica-Preko Brdo, na pojedinim deonicama kolovoz je sužen zbog visokih nanosa, a saobraćaj otežan, pa se ne preporučuje korišćenje puteva koji vode u planinske predele Ivanjice, Sjenice i Novog Pazara, na kojima je obavezna upotreba lanaca.
  • dzo

    17.01.2017 12:47
    U kojoj to dimenziji teretna vozila uopste i idu kroz nacionalni park?
  • Vojvodina Republika

    17.01.2017 11:33
    Da je autoputa NS-RU i tunela kroz FG ovakve vesti ne bismo čitali...ali o putevima u Vojvodini od '88. odlučuje se u Bg...
  • Aero Casper

    17.01.2017 10:49
    pršti pršti bela staza
    oni zbog ovog "snega" zatvaraju venac za kamione... na stranu što bi istu deonicu trebalo zabraniti svim teretnjacima težim od 5 tona za stalno, ali da li je ovo realno? Ovo nije više ni smešno, već jadno... lepo kažite nema država para da čisti sneg, znate sve smo pare potrošili na druge stvari, uplata od karića još nije legla na sve račune, čekamo možda mira ima još nešto...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti