FOTO: Novosađani kažnjeni jer nisu vodili pse na povocu i čistili izmet

Osamnaest Novosađana kažnjeno je u protekloj godini jer nisu počistili izmet za svojim ljubimcem ili su ga izvodili bez povoca.
Kako za 021 navode u komunalnoj policiji, službenici su po prijavi ili po službenoj dužnosti kontrolisali da li vlasnici pasa poštuju Odluku o držanju domaćih životinja, prema kojoj se sankcioniše nesavesno ponašanje, naročito na zelenim i uređenim površinama. 
 
Na teren su komunalni policajci izašli 212 puta za godinu dana, ispisali su 18 prekršajnih naloga, a kazne su izrečene u visini od 5.000 do 8.000 dinara, u zavisnosti od vrste prekršaja. Vlasnici koji izvode pse bez povoca kazne se sa 8.000, a oni koji ne počiste izmet za svojim ljubimcem iznosom od 5.000 dinara. Ukoliko se kazna plati u roku od osam dana, upola je niža, a u slučaju izbegavanja plaćanja, piše se prekršajna prijava.
 
"U Novom Sadu postoji devetnaest površina za istrčavanje pasa i mačaka od kojih je pet uređeno (ograđeno sa propratnim mobilijarom). Sa povećanjem broja uređenih površina u svakom slučaju biće povećan procenat korisnika površina, a samim tim i smanjen broj vlasnika koji izvode pse van određenog prostora za te namene", navode za 021 u komunalnoj policiji i dodaju da je cilj sprečiti da do prekršaja uopšte i dođe preventivnim delovanjem.
 
Kako naglašavaju u komunalnoj policiji, javne površine ne prljaju samo vlasnički psi, već i lutalice.
 
Međutim, kako ne bi došlo do gomilanja smeća na zelenim površinama, na građanima je da se ponašaju savesno i počiste za svojim ljubimcima nakon obavljene nužde jer, kako kaže Novosađanka Olgica A, to neće obaviti komunalci umesto nas.
 
"Kada sam kontaktirala komunalnu policiju zbog ogromne količine psećeg izmeta na Adamovićevom naselju u blizini vrtića, rečeno mi je da nije njihov posao da čiste izmet. Ovo je zaista glupo i grozno, ali nažalost, to je naličje Novog Sada", navodi ona.
 
 
Podsetimo, pre dve godine je u Novom Sadu sprovedena gerilska akcija "Neću da me neko zgazi" anonimnih Novosađana, koji su na zelenim površinama okačili kesice za pseći izmet, a usledila je akcija postavljanja lažnog izmeta sa porukom "Sram vas bilo".
 
  • NS

    22.01.2017 00:00
    Ako mozes priustiti psa - mozes i kaznu.
  • dzo

    20.01.2017 23:00
    Kakva kultura naroda takvi i kučići...
    U Nemačkoj pas bez završene obuke ponašanja, osnovne dresure, ne sme na javna mesta. Dok ovi ostali mogu i u shopping centre, restorane jer su učeni. E svest, toga neće biti još ovde..
  • Limanac

    20.01.2017 21:10
    Na Limanu 2 ogromnog vucijaka seta bez povoca vec godinama neki klinac. Prijavljivao 10 puta i nikom nista.

    Ovih 18 naplacenih kazni je naplaceno babama sa pudlicama. Da izlaze na teren po prijavama napunili bi budzet grada za 2 dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti