VIDEO: Led od daljske krivine Dunavom stiže u Novi Sad, "Sloga" u pripravnosti

Potiskivač "Sloga" koji je prethodnih dana širio koridor u ledu između novosadskih mostova, biće spreman za prihvat uzvodnog leda, koji se očekuje posle probijanja barijere u daljskoj krivini.

U "Vodama Vojvodine" kažu da bi "Sloga" trebalo da omogući bezbedan prolaz ispod novosadskih mostova.

Prve količine leda iz daljske krivine kod Novog Sada mogu se očekivati u petak ujutro.

Inače, posle dva dana, uz velike napore, jedan od dva ledolomca iz Mađarske probio se oko podne kroz ledenu barijeru u daljskoj krivini. Iz vodoprivrednog preduzeća podsećaju da su ledene sante bile visoke i preko dva metra, a barijera je duga oko 15 kilometara.

Ledolomac je samo napravio uzan prolaz kroz led, posle čega počinje uzvodno, kontrolisano i postepeno lomljenje leda. Redovna odbrana od zagušenja ledom sprovodi se na 643 kilometara Tise i banatskih vodotokova, a vanredna na 104,7 kilometara Dunava.

Debljina leda je od 10 do 60 centimetara kod Novog Sada, kao i kod Dalja, a na ostalim mestima je daleko tanji.

Podaci RHMZ-a su da će se i narednih dana na svim rekama pojavljivati led uz povremeni ledostoj.

  • G

    20.01.2017 12:56
    @nikad neces nauciti - ali Mađarska "gospodine" je potpisala da to nije tako. Srbija to nije potpisala, KiM je teritorija okupirana od strane zapadnih sila na izmaku 20. veka, bez ikakvog mandata UN i potom priznata od većine navedenih za državu nakon jednostranog proglašenja, u suprotnosti sa rezolucijom UN koja je tada bila, i još uvek jeste, na snazi.
    No, nemojte ni vi "gospodine" kukati kad krenu natpisi "Srem nije Vojvodina".
  • nikad neces nauciti

    19.01.2017 19:29
    @Kapetan Kuka

    onda nemoj kukati kad se ovde pojavi madjarski ledolomac na kojem ce pisati "Vojvodina je Madzarska"
  • Kapetan Kuka

    19.01.2017 18:22
    Koliko znamo, brod Sloga je nedavno kupljen u Hrvatskoj. Mi hoćemo Hrvatsku robu a oni neće naše čokoladice. Mi smo dobri, gologuzi antinacionalisti i treba da na brod napišemo da je KOSOVO SRBIJA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti