VIDEO: Koga štiti novosadska policija?

Redakcija Blica danas je objavila fotografiju policajca Borisa Jevrosimova preksinoć pretučenog u Kisačkoj ulici.

Tek nakon objavljivanja ove informacije na ovom portalu i beogradskom mediju, oglasila se i novosadska policija povodom napada na svog zaposlenog, pošto se prvobitno znalo samo da je došlo do tuče više osoba u kojoj je jedna ranjena, a on je zapravo bio napadnut, brutalno pretučen i ranjen.

Policija je objavila i snimak napada.

 

Napali su ga osuđeni narko diler i njegov kompanjon, kako je to 021 juče javio. I to se znalo iste noći, a na snimsku se vidi da su kriminalci mirno sačekali dolazak interventne brigade.

Policija je danas popodne saopštila da su uhapšeni izvesni I. P. (35) iz Odžaka i N. Ć. (32) iz Novog Sada i da im je javni tužilac odredio pritvor do 30 dana. Osumnjičeni su za ubistvo u pokušaju i nanošenje teške telesne povrede.

Za sada nije moguće proceniti da li su danas objavljene fotografije pretučenog Borisa do medija došle zbog nekih njegovih hrabrih kolega ili iz vrha policije.

Podsetimo, novosadska policija je nedavno dobila novog načelnika i trenutno traju obračuni klanova unutar same policije, čemu svedoče i neki tekstovi koji se pojavljuju u beogradskim medijima. Moguće da je to razlog zašto je većina časnih novosadskih policajaca, van zatvorenog uskog kruga moći, potpuno nezaštićena od mafije koja se širi i obračunava na ulicama Novog Sada u borbi za narko tržište.

Inače, redakcija Blica, navodi da je novosadski žandar za sedam minuta dobio više od 100 udaraca, dobio je i prostrelnu ranu šake i nalazi se na Klinici za ortopediju gde se lekari bore da mu sačuvaju prst. Kako je utvrđeno, metak mu je pokidao tetive i ligamente šake. Borisovoj supruzi konstatovan je prelom ruke i povreda stopala uz brojne modrice.

Nadležni iz novosadske policije su ovaj napad okarakterisali kao pokušaj ubistva i nanošenje teških telesnih povreda, umesto pokušaj ubistva policajca. "Strašno je i to što niko od starešina nije došao da poseti kolegu, ali su zato neki od komandira posetili nedavno ranjenog kriminalca Uskokovića", kažu sagovornici lista.

Dodajmo da policija i dalje ćuti po pitanju mafijaškog obračuna na ulicama Podbare koji se desio u utorak u neposrednoj blizini osnovne škole i gde je najmanje jedno dete moglo da strada i to sin upucanog koji je bio u kolima sa njim.

Policijski sindikat Srbije: Oštrije kazniti napadače na policajce

Sindikat je osudio napada na pripadnika Žandarmerija Borisa Jevrosimova i njegovu suprugu. Oni su negodovali zbog toga što se ovaj incident vodi kao postupak za pokušaj ubistva, za šta je predviđena blaža kazna nego za delo pokušaj ubistva službenog lica.

"Kada policajac udari nekog huligana, svi pričaju o prekoračenju policijskih ovlašćenja, a kada su policajci napadnuti, brutalno prebijeni, napadnuta im je porodica, tada to ne zavređuje toliku pažnju. I u ovom slučaju se ponavlja problem na koji smo toliko puta upozoravali, a to je da se napadi na policajce blaže kvalifikuju nego što je to predviđeno zakonom", navodi predsednik sindikata Veljko Mijailović.

Policijski sindikat Srbije ponovo je zatražio da se napadi na policajce najstrože kažnjavaju kako bi se kriminalcima poslala poruka da država stoji iza svojih snaga bezbednosti.

  • Johny Be Good

    31.01.2017 15:16
    :)
    A sada vi meni recite da su ga pretukli jer im je tako doslo ili jer je radio svoj posao i pokusao da nesto promeni :)

    Nije mozda nekog pogresnog klinca premlatio uzeo mu sve i preprodao kasnije ? A da to se ne desava bar ne javno... Da nije mozda previse zalerao pa zaboravio da plati ? :)

    Moguce je i da je fin i posten jedan od retkih i mozda je zaista njegov "zlocin" pokusaj da nekoga privede pogresnog pa je upozoren. Da su hteli mogli su da sa tim istim pistoljem skrate i njemu i sebi muke i odu svojim putem nije da su iscupali interfon pa da ce ih naci brzim postupkom....

    Ovako to izgleda kao ili zataskavanje ili upozorenje za neki zajeb...Zamislite koliko bi posla kod nas zapravo imala neka unutrasnja kontrola ? ja mislim da bi mogli danonocno da rade i da ne bi postizali sve da isprate... Niti manje drzave i grada niti veceg stepena korupcije.

    PS Kako oni uopste znaju gde i koga da sacekaju ? o.O
  • ns

    30.01.2017 17:46
    sve je jako cudno...on se u dva ujutru sa suprugom legitimise volovima,ovi ga umlatise upravo zbog toga,specijalac kojeg brani zena,komsije zovu policiju posle pucnja a ne zena koju su volovi ignorisali manje vise,ovi mrtvi ladni cekaju policiju...trecerazredan scenario koji treba polupismenom plemenu da kaze da su krimosi i nspolicija zajedno a zandarmi su 'dobri momci'?da se kompromituje policija?ne znam cemu trud,vec je sve u hondurasu odavno...ili zandarmi da se predstave kao nepromisljeni i nespremni...neobicno jer znamo svi da je to gadna bagra nimalo nalik ovom momku koji se uljudno predstavio...dakle idemo na visi nivo:vucic,dacic,metode zastrasivanja gradjana,odvlacenje paznje od neke svinjarije u koju su nas opet uvalili...?ionako cemo videti uskoro...
  • neko_iz_mase

    30.01.2017 14:23
    ovo ono
    Neću da napišem da sam ravnodušan prema događaju ali imam pitanje za Borisa Jevrosimova. Nisi na dužnosti zbog čeka nisi pozvao dežurne kolege? Vraćaš se od kumova sa ženom i izlažeš je opasnosti zarad svog herojskog čina? Deca od 12 godina na ulicama Novog Sada izvade nož i hladnokrvno izbodu a ti si odlučio ipak da staneš i sam izađeš na kraj sa njima...To što si uradio nije hrabrost nego pokušaj samoubistva...Da mogu ispitao bih slučaj detaljnije jer ova priča"vraćao se, stao, pa onda još i nadrljao..." izvini ali ne pije vode...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti