Februarska nagrada uručena Ivani Španović

Februarska nagrada Novog Sada uručena je večeras atletičarki Ivani Španović, na Svečanoj akademiji održanoj u Srpskom narodnom pozorištu, povodom obeležavanja Dana grada.
Februarska nagrada dodeljuje se kao priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada, povodom Dana grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.
 
Ivanu Španović je, kao najtrofejniju atletičarku Srbije, za to gradsko priznanje predložio Atletski klub "Vojvodina", zbog njenih uspeha koji su doprineli afirmaciji imena i renomea grada na svetskom nivou.
 
- Godina dana između dva rođendana grada donela nam je mnoge radosti, pobede, titule. Iza svega toga stoje veliki rad, trud i verovanje. Nadam se da ćemo biti još bolji, da ćemo naš grad čuvati i sačuvati od ružnih reči i još ružnijih misli, od primitivizma i vandalizma, da ćemo imati više zajedničkih radosti i da ćemo više uživati u našem prijateljstvu i zajedništvu. Svemu tome uče nas najbolji među nama, oni čija dela pružaju trajan doprinos razvoju Novog Sada, oni po kojima se zna za Novi Sad u celom svetu i koji taj svet donose nama. Ove godine najviše gradsko priznanje pripalo je jednoj od najboljih na planeti, našoj sugrađanki Ivani Španović. Novi Sad je ponosan što je ima i siguran sam da Ivanino vreme tek dolazi – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.
 
Novčani iznos nagrade od 130.000 dinara Ivana Španović je poklonila novosadskom porodilištu.
 
Na Svečanoj akademiji prikazan je kratki film o Ivani Španović, koja se zahvalila na priznanju rekavši da je velika čast za nju da bude svrstana među dobitnike Februarske nagrade i da to predstavlja svojevrsni podstrek za dalje uspehe. Navela je da je sada još više ponosna na odluku koju je donela pre deset godina, a to je preseljenje iz rodnog Zrenjanina u Novi Sad.
  • Ja

    03.02.2017 13:45
    Utisci
    Ivana, da ili ne? Ajd....cestitam, svakako!
    Ali program u SNP? Svecana akademija OVO nije.....toliko stranih gostiju a na uskom displeju ide prevod, ko dobaci, toliko stranih gostiju a ne ide prevod kada ide film o Ivani....tapse se posle Himne...voditelj svaki cas TRAZI aplauz i na kraju pita DA LI VAM SE SVIDELO IZVODJENJE HIMNE?.... na sceni nije simfonijski nego kamerni orkestar 2021, ko to organizuje trebalo bi da zna da simfonijski broji vise clanova, ako ne zna nista drugo, izmedju kamernog orkestra i orkestra SKUD Vila rupa na sceni....Hor bio pa otisao....Folklor neuskladjen sa orkestrom SKUDa... Gradonacelnik dobacuje voditelju pre obracanja (ozvuceno je, sve se cuje)....koji je to nivo?.......i sve je proslo i sve ide dalje.....jeste svetkovina Gradu, jeste ocigledno glasacka masina u publici, u holu, ispred SNPa (kao da je izborna konvencija a ne Svecani program)...ali, ipak! Red je red...a svaka prica mora postovati svoje.....trebalo bi
    "...a nad Novim Sadom....vetar nosi oblake"......
  • Ivana

    02.02.2017 13:17
    je
    Ivana je vrhunski sportista kao i još njih stotinu, ali i budući član SNS-a i kabineta gosn Vučića.
    Živi bili pa videli.
  • Gari

    02.02.2017 11:00
    Aj' sta kenjate, zasluzila je nagradu zbog ostvarenih rezultata! Jel bi trebalo da je primi sa 80 godina kad se vec niko nece secati njenih medalja? Zivi i trenira u Novom Sadu, zar nije to dovoljno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.