"Završetak Žeželjevog mosta krajem godine"

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je danas da se sa "velikom dozom izvesnosti" kraj godine može definisati kao rok za završetak izgradnje Žeželjevog mosta.
Mirović je izjavio i da je na sastanku s ministarkom gradjevinarstva Zoranom Mihajlović dogovoren zajednički pristup izradi projektne dokumentacije za buduće brze saobraćajnice od Novog Sada do Zrenjanina i od Zrenjanina do Beograda. Oni su najavili i formiranje zajedničkog koordinacionog tima, koji će na mesečnom nivou analizirati sve projekte koji se izvode i planiraju na teritoriji Vojvodine.
 
Zorana Mihajlović je navela da će, kada se sabere vrednost svih projekata koji su pokrenuti na teritoriji Vojvodine, u naredne dve godine oni iznositi 1,2 milijarde evra.
 
"Toliko će Vojvodina imati investicija i novca u putevima i u železnici. Nadam se da je to osnova da Vojvodina konačno ponovo bude najrazvijenija, kao što je to nekada bilo", rekla je ministarka. Dodala je da se prvi radovi na izgradnji dela Fruškogorskog koridora očekuju početkom sledeće godine.
 
"Razgovarali smo i o železničkom saobraćaju. Najveći procenat putnika koje prevozi 'Srbija Voz', 85 odsto, je na teritoriji Vojvodine i to je saobraćaj kome pridajemo posebnu važnost. Hoćemo maksimalno da pomognemo i zbog toga je većina novih vozova i lokomotiva na teritoriji Vojvodine", navela je Zorana Mihajlović.
  • Mrki

    07.02.2017 07:48
    Jos da zavrse adaptiranje mosta prema Kacu koji je zapocet 2012.god.i mozemo u evropu...
  • TK

    02.02.2017 13:51
    zgodan par
    Izvinite g. Mirovicu, ali jako ste mi antipaticni i pateticni...
  • *-*

    02.02.2017 11:02
    Poznati
    Opet viču "HOP!" pre skoka. A ne znaju ni hoće li biti kraja godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti