Uređuju se nova parking mesta u Novom Sadu, kazne za bahato parkiranje

Saobraćajna policija u Novom Sadu inicirala je obeležavanje novih parking mesta preko puta policijske stanice u Ulici Braće Jovandić.
Celim tokom ulice, Novosađani su nepropisno parkirali vozila i to odmah preko puta policije. Ne samo što su zauzeli čitav tok ulice, već su se trajno parkirali i u zaustavnoj traci na skretanju u Braće Jovandić iz Bulevara kralja Petra I. Ta vozila će, poručuju u saobraćajnoj policiji, u narednom periodu biti sankcionisana, a na terenu je vidno da su vozila uglavnom uklonjena.
 
Kada je reč o novom "parkingu", on će ići duž Ulice Braće Jovandić do Socijalnog, jer je procenjeno da postoji realna potreba za tim mestima.
 
"Upućena je inicijativa da se na navedenoj lokaciji saobraćajnim znakom i oznakama na kolovozu dozvoli parkiranje na delu ulice Braće Jovandić, od izlaza sa parking prostora u produžetku ulice Dimitrija Avramovića. Na ovom delu postoji realna potreba za obeležavanjem dodatnih parking mesta, a zbog manjka parking mesta, a uzimajući u obzir da se u zgradi PU Novi Sad na Bulevaru Kralja Petra I br. 11 nalazi šalter sala gde svakodnevno dolazi veliki broj građana radi izrade ličnih dokumenata", poručuju u saobraćajnoj policiji za naš portal.
 
Podsetimo, u Ulici Braće Jovandić već postoje dva uređena parkinga, ali je za parkiranje Novosađanima dobro poslužila i zaustavna traka, kao i produžetak pomenute ulice. Kako za 021 navode u Parking servisu, na ovom potezu parking je zabranjen, na šta ukazuje i odgovarajuća signalizacija. Međutim, "pauk" služba ne može da izađe na teren bez naloga saobraćajne policije.
 
Podsećamo kako je divlji parking nedavno izgledao.
 
  • Trt

    08.02.2017 13:15
    @nekad dodjos

    Kako je lepo imati probleme koji se toliko lako rešavaju kao tvoj problem sa Novosađanima, samo produžiš dalje, ili se vratiš kući.
  • 100%Taksista

    08.02.2017 09:30
    Hahaha
    Сваки град има проблема са Паркингом. Бахатост у НС ја огромна. Полиција наплати мало казни за непрописно паркирање. Мало је саобраћајаца. Да Држава уведе закпн као у Енглеској, умасто Паркинг сервиса постави УЛИЧНЕ РЕДАРЕ, који уместо обележеног Паркинга воде рачуна о сваком делу улице у граду, мање би се на кафу, бурек и новине ишло са аутомобилом и стајало 3 метера од радње. Тамо се возило не слика са пет страна. Радник је написао тикет и то је доказ.
  • Sone

    08.02.2017 08:01
    Sredite parking
    U narodnog fronta na limanu 4 posekli drvece ostavili oiviceno blato, nit parkinga nit drveta.. 20 parking mesta mogu napraviti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti