Imovina "Petra Drapšina" biće prodata

U toku je priprema imovinsko-pravne dokumentacije i procena vrednosti imovine AD "Petar Drapšin" kako bi kapital preduzeća bio prodat.
Objekti fabrike se sada izdaju u zakup, a proizvodnja je prekinuta pre otvaranja stečaja, pa fabrika nema zaposlenih, osim angažovanih na poslovima u vezi sa stečajem.
 
Stečaj je otvoren u decembru 2015, a u aprilu 2016. je proglašen bankrot. Procenjuje se da je dug fabrike između 12 i 15 miliona evra.
 
U objektima "Petra Drapšina" u zakupu trenutno četrdesetak radnika radi isti proizvodni program kao i "Drapšin", a ispred zgrade e zastava "Belarus". 
 
Podsetimo, privatizacija ove firme je najkontroverznija vlasnička transformacija u prodaji novosadskih fabrika. Ona bila prodata tročlanom konzorcijumu privatnika krajem 2004. godine da bi Vrhovni sud 2005. godine poništio auckiju, a ovu odluku potvrdio je i Upravni sud 2010. godine. Ipak, sudske odluke nisu sprovedene.
 
O tome kako izgleda propala novosadska industrija možete čitati u našem tekstu OVDE.
  • Lili

    07.02.2017 14:37
    Nije još gotovo
    "Petar Drapšin" jeste bila uspešna firma, propala je kao politički plen, a 20 otpuštenih radnika 10 godina se bori sa institucijama. Još nije gotovo...
  • Dule

    07.02.2017 13:17
    Realno
    Dokle bajke o privredi grada od pre 30 godina. Čuje se jedna strana medalje - radilo toliko i toliko ljudi, ok; ali kakvi su bili bilansi stanja i bilansi uspeha . Koliko puta su preduzeća bila dotirana i koliko puta su obaveze po kreditima otpisane koliko se duga nagomilalo , po kojoj se ceni izvozilo tj. da li je bilo zarade prilikom izvoza ili se izvozilo ispod cene samo da bi se došlo do deviza koliko se dugo od proizvodnje eksera i vijaka moglo živeti da li su uvdili blagovremeno novi proizvodi i tehnologija itd... Na svetskom tržištu se pojavila Kina. Ne poričem da je privatizacija bila loša ali bi se isti to desilo i bez privatizacije kao sa Jugodentom.
  • kentaur

    07.02.2017 11:51
    није идеологија...
    ...нити великосрпство, већ ОБИЧАН ЛОПОВЛУК !!! Неумесне су примедбе о
    јогурт револуцуји и сличне. За лопове је ЗАТВОР и Т А Ч К А ! А и за судијје, разноразне
    агенције и политичаре који су се оглушили о пресуде највиших судова у Србији, јер
    је и то КРИВИЧНО ДЕЛО ! То зна и Тужилаштво и МОРАЛО је да покрене поступак
    по службеној дужности, а НИЈЕ ни по пријави. Питање је : ЗАШТО ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti