Trideset jezika u bogatoj ponudi Akademije Oxford

Nekoliko hiljada Novosađana trenutno uči engleski, nemački, švedski, ruski, pa čak i arapski, kineski i znakovni jezik, u nameri da se osposobi za rad u zemlji ili inostranstvu, a sve zahvaljujući novosadskom centru Akademije Oxford.
Proteklih godina su se za naše građane otvorile mnoge šanse za rad u inostranstvu, a posebno su popularni ubrzani kursevi nemačkog i engleskog jezika. Medicinari, profesori, građevinci, programeri i brojni drugi traže načine da što kvalitetnije i brže savladaju potrebne jezike, što im Akademija Oxford, prepoznata po više od 700 stručnih, visokokvalitetnih kurseva, omogućava za čak 45 dana.
 
Kako do znanja?
 
Kako za 021 kaže direktorica centra Akademije Oxford u Novom Sadu Iris Petrović, trenutno vlada velika zainteresovanost za upis na grupne, individualne i specifične poluindividualne časove nekih od čak 30 jezika, koliko obuhvata i nudi Oxford. Iako je interesovanje veliko, stručni tim Akademije spremno izlazi u susret svim potencijalnim polaznicima i poziva ih da se prijave na neki od kurseva i dobiju znatnu prednost u svojim radnim knjižicama.
 
"Ono što Akademiju Oxford razlikuje od drugih škola i centara za učenje jezika je stalna interakcija u nastavi, upotreba svih modernih audio-vizuelnih sredstava i kvalitetnih udžbenika, kako onih predviđenih programom, tako i dodatne literature koja je vrlo cenjena. Naši profesori, uz to što su visokoobrazovani, akademski građani, često su izvorni govornici jezika koji predaju, što dodatno olakšava i čini kurs dinamičnim i zanimljivim", navodi ona. Kako naglašava, trajanje kursa zavisi od potreba i želja polaznika, ali i njihovih zalaganja. 
 
Ukoliko niste u mogućnosti da pohađate standarne grupne časove, tu su onlajn kursevi koje koriste polaznici širom sveta.
 
"Praktično nema mesta na svetu do kojeg mi ne dopiremo. Kod nas možete da pohađate grupne, individualne i poluindividualne časove, standardne i ubrzane kurseve, te možete da birate - da li želite da savladate nivo jezika za pet do šest meseci ili za, na primer, mesec i po? Kod individualne nastave se polaznik sam dogovara sa profesorom o terminima, što je mnogima olakšavajuće. Za mališane postoje standardni školski kursevi, od septembra od juna, sa zimskim raspustom i uz praćenje plana i programa škole, ali uz upotrebu stručnih knjiga koje prate Kembridž program", naglašava Iris Petrović za naš portal i dodaje da je upis u toku cele godine, a grupe se najbrže formiraju upravo u februaru.
 
Šta posle?
 
Akademija Oxford je zvanični Kembridž ispitni centar, jedini akreditovani ispitni centar za međunarodni priznati Swedex ispit, ali u ovoj Akademiji možete steći i OSD sertifikat za poznavanje nemačkog jezika. Takođe, možete steći i TKT (Teaching Knowledge Test) stručni sertifikat za predavače engleskog jezika, koji moraju da poseduju i svi profesori koji predaju ovaj jezik u Akademiji Oxford.
 
"Trudimo se da našim polaznicima omogućimo sve na jednom mestu - ako idu u inostranstvo, kod nas mogu da dobiju stručne prevode dokumenata sa ili bez overe sudskog tumača. Tu smo i da ih usmerimo i posavetujemo u narednim koracima na njihovom putu", poručuje direktorica novosadskog centra Akademije Oxford.
 
Cenovnike svih kurseva, celokupnu ponudu, više o Akademiji Oxford, ali i na koji način možete da ostvarite 20 odsto popusta na kurseve jezika, čitajte na zvaničnom sajtu Akademije Oxford.
  • Mogi

    15.02.2017 15:45
    Dobila sam samo dobre preporuke vezane za ucenje stranih jezika kao sto su engleski, nemacki i slicni. Tako da je ona postala moj izbor i sledece nedelje zapocinjemo druzenje na polju engleskok jezika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti