Za bezbedniji saobraćaj u Novom Sadu 102 miliona dinara

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na novosadskim putevima ove godine će na raspolaganju imati 102 miliona dinara.


Ovaj novac se prikuplja od naplaćenih saobraćajnih kazni na teritoriji grada, a pri čemu se ove godine očekuje da legne 70,6 miliona dinara, a ostatak od 31,5 miliona dinara je neutrošen novac iz prošle godine.

Kako se navodi u programu korišćenja ovih sredstava, najveći deo novca u visini od 35,3 miliona dinara će otići za različite radove na saobraćajnoj infrastrukturi, a taj novac istovremeno je i deo Programa upravljanja javnim parkiralištima i Programa saobraćajne infrastrukture.

Ostatak novca, tačnije 10 miliona dinara, Savet će upotrebiti za nabavku tehničke opreme za saobraćajnu policiju, a još 40,5 miliona dinara ide za projekte edukacije i promocije bezbednog saobraćaja. Ovim sredstvima će se finansirati i niz analiza, poput analize bezbednosti saobraćaja u zoni škola ili studije o zonama usporenog saobraćaja, zatim edukacija dece u školama, zakupi bilborda i sitilajtova, štampanje knjiga, flajera i drugo.

Inače, Savet će sa 600.000 dinara platiti i održavanje sajta sbsns.rs koji radi od kraja prošle godine, a još 3,2 miliona će se upotrebiti za naknade članovima saveta i njihova službena putovanja u zemlji i inostranstvu.

  • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    24.02.2017 07:34
    ??????????????
    Gde su ležeći policajci u Mičurinovoj, gde je pešački semafor kod Daltonove zgrade ne bulevaru oslobođenja i mnogo što šta
  • Savet za otimacinu

    23.02.2017 18:03
    Istina za savet
    Jel to onaj savet preko kojeg "strucnjaci " stojkovicka i basaric isisavaju pare nas gradjana!!!! Sta su bre oni ikada korisno uradili u zivotu sem napunili svoje i dzepove svojih supruznika.jadan li si novi sade!!!
  • Lala

    23.02.2017 12:17
    Poslednjih par recenica u tekstu ukazuju na sustinu I nameru,made ima tu I perfidnih cinjenica...Treba uposliti nove ljude koji ce vrsiti ta njihova istrazivanja,analiziranja I edukacije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti