Internet i TV glavni izvor informacija Novosađanima o svom gradu

Skoro 4/5 Novosađana izjasnilo se da se o vestima iz svog grada informiše putem televizije i interneta.

Ispitivanje javnog mnjenja koje je na uzorku od 1.200 punoletnih građana uradila agencija Ninamedija, pokazuje da je najveći broj građana koji se informišu putem televizije o zbivanjima u Novom Sadu, njih 39 odsto.

Na drugom mestu je internet 34 %, a potom kao izvori informacija slede štampa 16 %, te radio oko 9 posto.

Istraživanje je pokazalo da porastom godina starosti, opada broj građana koji se informišu putem interneta, dok linearno raste broj onih koji to čine putem TV. S druge strane, porastom stepena obrazovanja, raste broj građana koji koriste internet i isto tako opada broj onih koji se informišu putem TV-a.

Ista je situacija i sa tipom naselja, gradski deo više koristi internet u odnosu na vangradski koji se informiše na TV. Interesantni su i podaci o radnom statusu ispitanika, pa se tako na televiziji ubedljivo najviše informišu penzioneri, a na internetu zaposleni i studenti.

Tek nešto manje od dva osto sugrađana izjavilo je da ih uopšte ne zanima šta im se dešava u gradu.

Istraživanje je rađeno u periodu od 20. do 22. februara, telefonskim anketiranjem na reprezentativnom uzorku od 1.200 ispitanika na teritoriji grada Novog Sada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti