Završeno suđenje Novakoviću, presuda 17. marta

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 17. mart objavljivanje presude u postupku protiv bivšeg direktora Zavoda za izgradnju grada Borislava Novakovića i troje njegovih saradnika, pošto je danas okončano suđenje izlaganjem završnih reči odbrane.
Novaković, Mirjana Dejanović, Zoran Bojović i Dragan Živković terete se optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal za krivično delo zloupotreba službenog položaja.
 
U završnoj reči, tužilaštvo je ranije zatražilo zatvorske kazne za njih, tvrdeći da su dokazane optužbe protiv njih za zloupotrebe prilikom izgradnje Bulevara Evropa u Novom Sadu.
 
Odbrana optuženih je, međutim, zatražila od suda oslobađajuću presudu. Branilac Novakovića, advokat Vladimir Beljanski, rekao je da za klijenta očekuje oslobađajuću presudu, jer se iz prikupljenih dokaza vidi da je njegovo postupanje bilo u skladu sa zakonom. Tužilaštvo je ranije u završnoj reči za Novakovića i njegovu pomoćnicu Mirjanu Dejanović predložilo kazne od po četiri godine zatvora, za Zorana Bojovića pet, a za Draganu Živković tri godine zatvora.
 
Oni se terete da su omogućili preduzeću "Borovica transport" da dobije posao na izgradnji Bulevara Evrope, iako su prema tvrdnjama tužilaštva znali da ta kompanija ne ispunjava uslove, preneli ranije su mediji.
 
Novaković je bio uhapšen krajem novembra 2014. i u pritvoru je proveo 30 dana. On je bio funkcioner Demokratske stranke i šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine, ali je pre nekoliko dana odlučio da napusti stranku i podrži kandidata za predsednika Srbije Vuka Jeremića, za razliku od DS koja podržava Sašu Jankovića.
  • M

    01.03.2017 15:27
    Nece nista biti od te presude,nece on videti ni zatvora,a ni novcane kazne.Politicari i kriminalci ne odgovaraju pred zakonom,oni su patriciji,nedodirljivi.Obican plebs ide pred sud i placa kazne.Banana drzava kao Somalija.
  • đokica

    01.03.2017 10:20
    VUĆE,VUĆE
    Pazi da te Borislav ne povuće...u LOŠE DRUŠTVO !?
  • samo ja

    01.03.2017 09:46
    da je samo to
    e koliko postoji investitora koji bi se mogli pohvaliti dobrom saradnjom u njegovo vreme sa Zigom ali naravno nisu ludi i zato udarajte minuse ili nemojte objaviti ali basd me briga ja licno mislim da je zasluzio i dovoljna je i provera imovine pa da shvate i budale

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti