Novosadska kriminalna grupa dve godine preko firmi prala novac

Šestoro članova kriminalne grupe uhapšeno je u Novom Sadu zbog sumnje da su u više navrata tokom 2015. i 2016. zloupotrebili službeni položaj, utajili porez i prali novac.
Uhapšen je čelnik preduzeća "Merkur maks" D. D. (66), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, odgovoran u preduzeću "Dilgara VB" V. B. (31), Ž. B. (51), D. Đ. (52), V. L. (30) i M. I. (68). 
 
Sumnja se da su članovi organizovane kriminalne grupe, po prethodno postignutom dogovoru, od jula 2015. godine do danas pronašli deset privrednih subjekata sa teritorije Srbije, koja su na račune "Merkur maks" i "Dilagra-VB" uplatila 44,9 miliona dinara, nakon čega su sredstva transferisana na račune poljoprivrednih gazdinstava. Predstavnici gazdinstava su prethodno ovlastili osumnjičenog D. D. da može da raspolaže sredstvima po njihovim računima, pa je on, koristeći dato ovlašćenje, sa tih računa podizao novac. 
 
Nakon podizanja novca, članovi organizovane kriminalne grupe zadržavali su za sebe unapred dogovorenu proviziju u iznosu od 10 odsto, a ostatak sredstava su vraćali odgovornim licima privrednih društava koja su izvršila uplate i na taj način pribavili za sebe protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4,5 miliona dinara.
 
Uplatioci tako podignutih sredstava su razni privredni subjekti sa teritorije Srbije.
 
Krivičnom prijavom obuhvaćeni su i odgovorni u novosadskim firmama PD "Energy tehnika" i PD "Šou bizz", protiv kojih će krivična prijava biti podneta u redovnom postupku.
 
Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.
  • Sale NS

    01.03.2017 14:58
    Opet bezimeni likovi ?!
    Pitam se da li GG ide kod MN sa GF da bi ojadili RT u saradnji sa KL i njegovim sinom ML, te snajom PL i kumama GH i VJ. Ako ih ikada i otkriju tu je i njihov "odavno poznat policiji" RR i njegov tata SR !!! JSS (j.....e se svi !!!)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti