Policija ne garantuje bezbednost, moguća zabrana meča Vojvodina - Zvezda

FK Vojvodina saopštio je da derbi meč 25. kola Superlige između tog kluba i Crvene zvezde možda neće biti odigran kako je planirano u sredu 8. marta, jer je od policije stigao dopis da snage reda ne mogu da garantuju bezbednost ako ostane pravilo da gostujući navijači moraju biti smešteni na južnoj tribini stadiona "Karađorđe".

U policiji su tražili od Vojvodine da se za navijače Zvezde obezbedi istočna tribina, kako je bilo i ranije, i da se uklone sve stolice, a da će u suprotnom zatražiti zabranu odigravanja utakmice. Dopis je potpisao novopostavljeni načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić.

Ipak, u Vojvodini smatraju da su obezbedili dovoljno mesta i ne vide razlog zašto bi bilo čija bezbednost bila ugrožena.

"FK Vojvodina napominje da južna tribina ima kapacitet da primi 1.500 gledalaca, što je tri puta više od pet posto kapaciteta stadiona, koliko je FK Vojvodina u obavezi da kao domaćin obezbedi za goste prema propisima i pravilniku Fudbalskog saveza Srbije. Podsetimo da su na pomenutoj tribini bili smešteni navijači FK Partizan u novembru, kao i mnogi drugi gostujući navijači i nikad nije zabeležen ni najmanji problem. Samim tim, postavlja se pitanje zašto bi fudbalski klub Crvena zvezda i njegovi navijači bili u povlašćenom statusu u odnosu na sve druge klubove Superlige i da li je ovo još jedan vid pritiska da se nekome obezbedi titula", stoji u saopštenju kluba.

Dodaje se da je za istočnu tribinu prodato skoro 1.000 sezonskih ulaznica navijačima Vojvodina, a ukoliko bi bio prihvaćen zahtev policije, to bi značilo da oni ne mogu da ostvare svoje pravo koje su dobili kupovinom sezonske karte i da bi morali da se premeste u neki drugi sektor.

"Fudbalski klub Vojvodina naglašava da ne postoji nijedan razlog za zabranu ove utakmice, osim nerazumevanja nadležnih institucija da urade svoj deo posla, te ih pozivamo još jednom da razmisle o svojoj odluci i da dozvole sportu da bude ono što mu stoji u definiciji, a to je viteško nadmetanje, kao i zabava za publiku. Ukoliko ova odluka ipak stupi na snagu, biće to presedan i velika mrlja u istoriji srpskog sporta, te smatramo da u 21. veku, živeći u demokratskom društvu, postoje zakoni i institucije koje će doneti odluku u korist sporta", smatraju u novosadskom superligašu.

Inače, rok koji je dala policija upravi kluba istekao je u subotu u podne, ali policija još uvek nije zvanično zabranila meč.

Duel Vojvodina - Crvena zvezda treba da se odigra u sredu 8. marta od 18h na "Karađorđu". Zvezda je lider šampionata sa 61 bodom, prati je Partizan sa 55, dok je Vojvodina treća i ima 54 boda.

Teme

fkv
  • ALUMNI

    08.03.2017 09:12
    DRŽAVNI PROJEKAT
    propale države i propalih ljudi. Panduri sebi organizuju tribinu, ucenjuju, prete, privode, a što je najgore ove lokalne janičare sa upalom mozga od rođenja ništa nije sramota, još im samo nožice vire iz bg guzice.......
  • НС1987

    08.03.2017 02:01
    Шта се палите?Звезда јесте криминални клуб али је то исто и Војводина само слабији.Или сте заборавили на Бату и њему сличне који и данас воде клуб.
  • ALUMNI

    07.03.2017 10:22
    ACAB
    za pandurski klub može navijati samo pandur. A to što su rešili da okupe svoje bogohulno bratstvo i što demonstriraju silu, pa to je negde valjda i očekivano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti