Kampanja studenata žurnalistike "Izađi glasaj"

Forum studenata žurnalistike Srbije (FEJS Srbija) pokrenuo je kampanju "Izađi i glasaj", s ciljem da se mladi animiraju da glasaju na predsedničkim izborima u Srbiji.
Učesnica kampanje i predstavnica organizacije FEJS Srbija Sandra Maksimović kazala je za "O radio" da će kampanja trajati do samog izbornog dana.
 
"Bitna stvar u vezi sa kampanjom je da mi ne podržavamo nijednu političku stranku, nego želimo samo da motivišemo mlade da izađu na izbore i da ne budu pasivni kao što su do sada bili", navela je studentkinja žurnalistike Sandra Maksimović.
 
Predstavnici FEJS Srbije kazali su i da je CESID-ovo istraživanje iz 2012. godine pokazalo da samo 10 odsto mladih izlazi na izbore, nasuprot čak 90 odsto penzionera.
 
Više o kampanji "Izađi i glasaj" može se pronaći OVDE.
  • Недељко

    08.03.2017 17:55
    Изађи
    Да, изађи. Макар твој листић био и неважећи, али изађи. Није ми жао ако опет СНС победи, али ако само половина изађе на изборе и ако само од те половине половина гласа за СНС, значи само 25% кроји судбину остатку од 75%. Е таква ме победа разбесни.
  • S nabijenim rogovima

    08.03.2017 10:23
    Rešenja nema, zasad
    Mislim da bi jedini pravi način izbora bio - da ne izađe kompletno stanovništvo na izbore, i time pokažu da NEMA dostojnih kandidata, kao i da nisu zadovoljni dosadašnjim lažima niti kvalitetom života.
    Jer, ako stanovništvo čeka na bolji život 30, 40 ili 50 godina - u međuvremenu izumre po svim pitanjima, od kulture do porodice. I tako se specijalni rat koji vode protiv nas izvrši.
    E, sad, mladi ne mogu da shvate ko i zašto vodi specijalni rat, niti žele da učestvuju u toj borbi, jer nisu tako vaspitani. Zato ozaberu instant rešenje i odu da robuju onima koji vode taj rat. Za šaku dolara više.
    Ne bi mogli da manipulišu glasovima ako ne izađe čitav narod. Mogli bi da puste na dnevnicima snimke starih izbora i da pokušaju da pokažu kako je narod izlazio, ali bi se istina brzo doznala.
    Naravno sledilo bi preuzimanje vlasti od vojske i policije, koja je jednako loše plaćena ali je bar naša.
    Ovako, svedoci smo priča bukvalno stranih plaćenika.
    Pa mene bi sramota bilo da angažujem strane marketinške agnecije da bih rođenom narodu dokazao koliko sam dobar kandidat.
    U doba kada ovoliko sirotinje strada.
    Ne, zaista ne verujem u mogućnost promene hemijskom olovkom, samo je pitanje koliko decenija još treba da prođe da čitav neobrazovani narod to shvati, pre nego izumre.
    Jer, mi igramo po pravilima i sa kartama naših neprijatelja.
    Neko ko je mlad, nema životno iskustvo, on mora da veruje zapadnim pričama kako demokratija funkcioniše. Mi matori ne moramo, jer je instrument zadrške....
  • dzo

    08.03.2017 05:53
    Eno vest od juče "Srbija prva u Evropi po broju funkcionalno nepismenih", milion bez osnovne škole... Oni sigurno glasaju, a kako glasaju tako i izgleda cela zemlja. Zato mora protivteža ili ćemo svi se rasuti po emigracijama. Bez ulice, bez nasilja, sistem se menja sano sistemski. Glasom za onoga ko to može.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti