FOTO: Položen kamen temeljac za zgradu Hitne pomoći na Telepu

Danas je položen kamen temeljac za novu zgradu Hitne pomoći na uglu ulica Ilariona Ruvarca i Bulevara patrijarha Pavla na Telepu, čime je i zvanično počela njena izgradnja.
Radnici su pre nekoliko dana počeli sa iskopavanjem zemljišta na parceli od 3.000 kvadrata na kojoj će nići trospratnica od 2.300 kvadrata. 
 
U prizemlju će biti smešteno noćno dežurstvo za decu i odrasle sa ordinacijama, čekaonicom, labaratorijom i drugim potrebnim sadržajima. Takođe, tu će biti i deo prostorija namenjenih za smeštaj i dnevni boravak zaposlenih u Hitnoj pomoći uz nekoliko kancelarija, kao i apoteka koju će koristiti Apotekarska ustanova "Novi Sad".
 
Na prvom spratu je predviđen prostor za smeštaj urgentnih ekipa uz tri vežbaonice i druge prateće prostore kao što su garderoba, toaleti i slično, a na drugom spratu će biti dispečarski centar uz nekoliko kancelarija za administraciju.
 
Na trećem spratu će biti pretežno kancelarije za upravu, kao i prostor za arhivu i biblioteku. 
 
 
Za izgradnju ovog objekta izdvojeno je 535 miliona dinara iz gradskog budžeta, uz sufinansiranje pokrajine. Grad Novi Sad je ugovor o izgradnji vredan 341 milion dinara zaključio sa konzorcijumom oko preduzeća "Graditelj NS".
 
Izgradnja bi trebalo da bude gotova za godinu dana.
 
Kako će izgledati ovaj objekat, možete pogledati OVDE.
 
  • ceca

    16.03.2017 17:22
    dz
    Evo meni na primer nije jasno,kad vec prave veliku zgradu od koje ce konkretno biti korisno jedan sprat,zasto se nije deo pacijenata npr tu izmestio,preko dana da bude klasican dom zdravlja ,a posle 20h ,dezurna hitna pomoc,ovaj deo grada je u ekspanziji,masovno se gradi,ovaj objekat bi pokrio potrebe velikog dela stanovnistva koji ne bi morali u dz na Naselje ,Liman ...
  • Marko

    13.03.2017 14:17
    Pitanje
    Zasto ovaj gospodin jedini nosi prsluk i postuje pravila bezbednosti na radu? Jel to znaci da ovi naprednjaci nikad nista nisu radili pa ne znaju, ili jednostavno krse pravila, za njih ne vaze?
  • Toma

    13.03.2017 14:14
    dvorski neimar
    Prosto ne mogu da verujem da je graditelj ns dobio posao.
    Otkad je SnS na vlasti, graditeljns ima pune ruke posla...sigurno slučajno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti