Položeni venci na grob i spomenik Miki Antiću

Povodom godišnjice rođenja pesnika, novinara, publiciste i filmskog stvaraoca Miroslava Mike Antića, a u okviru manifestacije "Antićevi dani", delegacija Grada položile su cveće na grob novosadskog velikana i kod njegove biste u Dunavskom parku.
Delegacije su činili član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, pomoćnica direktora Kulturnog centra Grada Novog Sada Sunčica Marković, predsednik Saveta za kulturu Đula Kiš, član odbora "Antićevih dana" Miroslav Radonjić i predsednik Skupštinegrada Zdravko Jelušić.
 
Prilikom odavanja počasti Miki Antiću u Dunavskom parku njegovu poeziju recitovala je učenica OŠ "Miroslav Mika Antić", a pesnik Vukašin Vojvodić pročitao je pesmu pod nazivom "Bez tebe smo bosi".
 
"U umu svakog pojedinca koji se sretne sa delima tog velikog umetnika, Mika Antić se ponovo rađa. Novi Sad kroz "Antićeve dane" pokušava da se oduži jednom od najznačajnijih stvaralaca. Ove godine obeležavamo i jubilej, to jest desetogodišnjicu manifestacije, a nadam se da će biti održani i stoti "Antićevi dani" jer to dugujemo Miki Antiću", kazao je predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić.
 
Manifestacija "Antićevi dani" održava se do 17. marta na više lokacija u Novom Sadu, a program je dostupan na sajtu Kulturnog centra Novog Sada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti