"Poslednji poziv" za učešće na konkursu LafargeHolcim fondacije, vrednom dva miliona dolara

Arhitekte, projektanti, inženjeri, građevinari, građevinske firme i autori projekata imaju još svega šest dana da se prijave na ovogodišnji, a peti po redu Međunarodni LafargeHolcim nagradni konkurs iz oblasti održive gradnje.
Ukupan nagradni fond konkursa iznosi dva miliona dolara.
 
Ovaj najznačajniji globalni konkurs u održivom projektovanju, koji organizuje LafargeHolcim Fondacija za održivu gradnju, odvija se istovremeno širom pet geografskih regija, gde svaka regija ima svoj žiri sastavljen od renomiranih i nezavisnih stručnjaka. Članove žirija predvode Harry Gugger (Evropa), Ray Cole (Severna Amerika), Angelo Bucci (Južna Amerika), Nagwa Sherif (Srednja i Istočna Afrika) i Donald Bates (Azija Pacifik).
 
Konkurs se odnosi na projekte iz oblasti arhitekture, gradnje i građevinarstva; pejzažnog i urbanog projektovanja, a takođe i iz oblasti materijala, proizvoda i tehnologija gradnje. Inače, osim u najznačajnijoj kategoriji za "seniore", nagrade se dodeljuju i u kategoriji "Nova generacija" za vizije i ideje mladih stručnjaka i studenata. 
 
Dve kategorije sa različitim zahtevima
 
"Glavna kategorija“ konkursa otvorena je za arhitekte, projektante, inženjere, autore projekata, građevinare i građevinske firme, koji pružaju održiva rešenja u savremenoj gradnji i građevinarstvu. Projekti moraju da zadovolje napredni nivo dizajna, da poseduju visoku verovatnoću izvodljivosti i da gradnja nije započeta pre 4. jula 2016. godine
 
Pored toga, studenti i stručnjaci starosti do 30 godina mogu da konkurišu sa svojim vizionarskim zamislima, odvažnim idejama i rešenjima u okviru kategorije "Nova generacija“, bez obzira na verovatnoću realizacije projekta
 
Prijava na online konkurs je besplatna: www.lafargeholcim-awards.org/intro
 
Rok za prijave ističe 21. marta u 14 časova.
 
"Ciljni faktori“ održive gradnje
 
Prijavljeni projekti se ocenjuju na osnovu pet kriterijuma održive gradnje:  inovativnost i prenosivost; etički standardi i socijalna inkluzija; uticaj na resurse i životnu sredinu; ekonomsku održivost i kompatibilnost; kao i kontekstualni i estetski uticaj.  
 
Pobednici regionalnih takmičenja automatski se kvalifikuju za globalni konkurs LafargeHolcim nagrade.
 
 
Pobednici regionalnih takmičenja će biti proglašeni u drugoj polovini 2017. godine na ceremoniji dodele nagrada u svakom regionu. Dobitnici prve nagrade se automatski kvalifikuju za globalni konkurs LafargeHolcim nagrade za 2018. godinu.
 
Detalje o prijavi na konkurs možete da pronađete OVDE, a lokalne kontakte potražite na zvaničnom sajtu renomiranog brenda Lafarge.
  • VM

    17.03.2017 01:29
    Trebalo bi da se na ovaj konkurs prijave arhitekte stilski izgradjenih,kvalitetnih i lepo dekorisanih zgraduljaka,tipa karton gradnja, koje nicu godinama po gradu.Verovatno bi bili veliki konkurenti i verovatno osvojili nagrade.
  • Perica

    16.03.2017 09:17
    #####
    Koliko ima prijavljenih iz Novoga Sada !?Oni su poznati,vidi se po Gradu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti