Borislav Novaković prvostepeno osuđen na tri i po godine zatvora

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na tri i po godine zatvora bivšeg direktora Zavoda za izgradnju grada Borislava Novakovića, zbog optužbi da je sa saradnicima zloupotrebio službeni položaj prilikom izgradnje Bulevara Evrope.
Mirjana Dejanović je osuđena na istu kaznu od tri i po godine zatvora, Zoran Bojović na četiri godine zatvora, a Dragana Živković na zatvorsku kaznu od dve i po godine.
 
Istom presudom, Bojović i Živković obavezani su da solidarno na ime naknade pričinjene štete iznos od 462.909.109,61 dinara plate Gradu Novom Sadu, u roku od tri meseca od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja, saopšteno je iz suda. Protiv ove presude i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.
 
Optuženi se terete da su omogućili preduzeću "Borovica transport" da dobije posao na izgradnji Bulevara Evrope, iako su, prema tvrdnjama tužilaštva, znali da ta kompanija ne ispunjava uslove. Novaković je bio uhapšen krajem novembra 2014. i u pritvoru je proveo 30 dana.
 
On je bio funkcioner Demokratske stranke i šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine, ali je nedavno odlučio da napusti stranku i podrži kandidata za predsednika Srbije Vuka Jeremića, za razliku od DS koja podržava Sašu Jankovića.
  • Mladen

    21.03.2017 11:30
    Teško nama
    Teško nama sa ovakvim sudstvom. Što nisu gradili autobusku stanicu već bulevar i to Evrope ?
  • RIZBO

    20.03.2017 15:37
    NE BOJE SE BOGA
    Zigor i Naša Maja misle da mogu kako hoće, i to je tačno, ali ne mogu dokle hoće!
  • Filipinac

    20.03.2017 15:36
    filipini
    Ajmo idu izbori, pa gledajte za koga cete glasati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti