FOTO: Novom Sadu iz Norveške najkvalitetnije riblje ulje

Norvežani su odavno shvatili važnost prevencije i balansirane ishrane, te su iskoristili resurse koje imaju - čisto more i zdravu morsku ribu, koja ih održava zdravima.
Norveški standard, ipak, nalazi način da dospe na ovdašnje tržište i to u vidu ulja. Zato ne čudi da visoki predstavnici ove skandinavske zemlje podržavaju trgovinsku razmenu između Srbije i Norveške, koja se u ovom slučaju ogleda u uvozu najkvalitetnijih omega 3 masnih kiselina, dostupnih u originalnom pakovanju u centru Novog Sada.
 
Zamenica norveškog ambasadora u Srbiji Janike Bain stoga je posetila ogranak uspešne kompanije "Norway House" pod nazivom "Omega 3 Norway", specijalizovanu za uvoz zdravih ulja direktno iz norveškog mora i jetre kvalitetne morske ribe koja se nalazi u Pariskom magazinu u Ulici kralja Aleksandra 12. Kako kaže 021, poseta Novom Sadu očekivana je zbog odlične, višedecenijske saradnje Norveške i Srbije na raznim poljima, a poslednje decenije na polju zdravstva.
 
Ona napominje da je konzumiranje zdravih ulja u Norveškoj uobičajena navika stanovništva u cilju prevencije bolesti i smatra te je te navike potrebno uvesti i kod nas u što većem obimu, a kroz redovno uzimanje suplemenata.
 
"Svaki Norvežanin zna šta je omega 3 - pili smo je kao deca, uzimamo je kao odrasli i dajemo svojoj deci, da li u vidu tečnosti ili kapsula. Iako Srbija ima odličnu kuhinju, nedostaje omega 3, bitan suplement u ishrani. Zbog toga radimo na intenzivnijem uvozu ovog dodatka u ishrani i naglašavamo da se ne radi o veštačkim, hemijskim proizvodima, već o čistom ulju i čistim vitaminima", objašnjava Janike Bain za portal 021.
 
 
U Srbiji su, za sada, dostupne univerzalne omega 3 kapsule namenjene svim uzrastima, kao i kapsule namenjene ženama, a naročito trudnicama. Kako za 021 objašnjava direktor firme "Omega 3 Norway" Bojan Radomirović, riblje ulje u univerzalnim kapsulama sadrže omega 3 masne kiseline, kao i vitamine E, A i D, dok kapsule namenjene ženama sadrže i omega 6 masne kiseline, ulje semena žutog noćurka, suvi ekstrakt kakaa, folnu kiselinu, te vitamine E, D i K.
 
"Uskoro ćemo imati ulje i kapsule namenjene deci i njihovoj balansiranoj ishrani, u originalnom pakovanju, kako se proizvod prodaje i u Norveškoj. Drago nam je što je ambasada Norveške prepoznala šta radimo i pruža nam punu podršku, jer je rad na podizanju prevencije i poboljšanje zdravstvenog stanja nacije naš dugoročan cilj", pojašnjava Radomirović.
 
 
Specijalista interne medicine, kardiolog dr Dragoslava Šaponja kaže za 021 da u standardnoj ishrani prosečnog građanina Srbije nema dovoljno omega 3 masnih kiselina, te je uzimanje suplemenata dobar način da se ishrana balansira. 
 
"Uzimanjem omega 3, značajno poboljšavate odnos između dobrog i lošeg holesterola i 'pucate iz više oružja' u zaštiti zvog zdravlja - zdravo se hranite, ali ne stajete na tome. Uzimanjem omega 3 ozbiljno se radi na prevenciji kardiovaskularnih oboljenja, kao i na smanjenju rizika od akutnih infarkta. Studije rađene poslednjih 10 godina pokazuju da uzimanje omega 3 naročito dobro utiče na žene", navodi doktorka Šaponja.
 
Više o dodatku ishrani koji prati sve evropske standarde možete pronaći OVDE.
  • Sanja

    30.12.2018 10:24
    Norvesko riblje ulje
    Postovani,
    Gde u Beogradu kupiti norvesko rilje ulje..bas ulje..ne u kapsulama..
    Hvala
  • Lane

    20.02.2018 12:09
    Preporuka
    Citam komentare i ne verujem!
    Ishrana nije kao nekada pa da je dovoljna za normalno funkcionisanje, nazalost! Napokon prirodno nesto i kod nas i nije uopste skupo zato sto Vam traje tri meseca, a toliko znaci za Vas organizam. Jedva cekam novo ulje od 500 ml i cerka i ja da pijemo jer joj je lakse nego tabletice.
    P.S. Ne mora u frizideru ni kada se otvori, a tecno ulje nakon otvaranja. Pa ni riblju konzervu ne drzite u friz
  • Marko

    23.03.2017 21:35
    Preskupo
    Ima duplo jeftinijih od mnogo poznatijih svetskih firmi na trzistu. Cista komercija sto se vidi i po komentarima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti