FOTO: Divlja deponija višegodišnje ruglo Šangaja

Stanare Šangaja nedaleko od svojih kuća ugrožava velika divlja deponija, na kojoj je odlagano sve - od leševa životinja do proteza za noge.
Deponija se nalazi nedaleko od Te-To, u radnoj zoni Sever IV i svakodnevno je ružan prizor koji gleda Novosađanin Lazar Pejinov. Kako kaže za 021, na ovoj deponiji odlagani su leševi životinja, stolovi sa inventarnim brojevima, pa čak i bolnički pribor i oprema, što ga mesecima tera na sumnju da je deponija opasan izvor zaraze. Obraćao se svim nadležnim službama, od JKP "Čistoća" do komunalne inspekcije, ali nije uspeo da im skrene pažnju da se pomenuta deponija mora sanirati zbog zdravlja građana.
 
"Na kraju sam otišao do gradonačelnika na Dan otvorenih vrata, a primio me je njegov pomoćnik i obećao da će to biti rešeno. Pismeno su me još u decembru obavestili da se na tom problemu radi, ali ništa nije urađeno - da li smo mi, stanovnici Šangaja, građani drugog reda? Da li bi ta deponija bila uklonjena da se stvorila, recimo, na Keju u Novom Sadu? Inspekcije su me vozale, godinama zabušavaju, a deponija se širi i preti da potpuno zapreči put kojim ljudi svakodnevno voze", naglašava ovaj Novosađanin. On se obraćao i Mesnoj zajednici, koja je u okviru svojih nadležnosti u dva navrata pisala nadležnima i dobila uverenja da će deponija biti uklonjena.
 
 
Kako za 021 navode u Komunalnoj inspekciji, već u ponedeljak, kad smo se obratili nadležnim službama, izvršen je inspekcijski pregled i fotografisanje, a ustanovljeno je da je uz nekategorisani put odložena veća količina kućnog, baštenskog, građevinskog i kabastog otpada.
 
"Sačinjen je zapisnik sa predstavnikom JKP 'Čistoća', sa nalogom da izvrši uklanjanje i saniranje navedene divlje deponije", poručuju u Komunalnoj inspekciji za naš portal i dodaju da još uvek nije poznato kada će se deponija ukloniti, jer nije bila planirana programom javne higijene za 2017. godinu. 
  • @Vlada

    30.03.2017 09:45
    Slažem se sa vašim komentarom, samo bih dodala da je NS i grad smrada. Mnogi stanari oko Keja žrtava racije i oni blizu novog Žeželjovog mosta su izloženi svakodnevnom maltretiranju smradom kanalizacije. Problem je naravno godinama nerešiv, kao i većina drugih u Srbiji, na sramotu onih koji godinama primaju plate da bi ga rešavali.
  • bojan

    29.03.2017 20:32
    natovarite na par prikolica i istresite pred gradsku kuću i banovinu.
    ne vredi moljakati.
  • Vuki

    29.03.2017 15:05
    Narode, narode...
    A, strpite se još dve godine, evo, ugovorićemo firmu iz Saudisjke Arabije, zainteresovana je za reciklažu, samo da se potpiše ugovor...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti