Ambulanta Hitne pomoći uskoro u krugu KCV-a

Noćna ambulanta za odrasle Hitne pomoći trebalo bi da počne da radi do kraja nedelje u krugu Kliničkog centra Vojvodine, u nekadašnjoj zgradi Metadonskog centra.
Kako piše "Dnevnik", u toku je njeno opremanje.
 
Metadonski centar preseljen je u Kliniku za psihijatriju, odakle je prošle nedelje ukradeno 59 flaša metadona, a u prostor koji su oni donedavno koristili ovih dana se useljava hitna pomoć. U drugom delu zgrade bila je ambulanta Opšte prakse Doma zdravlja, koja je preseljena u Polikliniku, a u prostorije koje su oni koristili nakon desetak godina ponovo su vraćene Centru za patologiju.
 
U Urgentnom centru KCV svakodnevno imaju oko 70 pacijenata koji dođu na pregled i traže pomoć, bez prethodne posete lekaru opšte prakse ili pozivanja hitne pomoći. Njima je najčešće potrebna pomoć lekara opšte prakse, a otvaranjem punkta hitne pomoći u krugu bolnice, pacijenti će moći da dođu prvo u hitnu pomoć, a ukoliko je potrebno, biće prosleđeni u Urgentni centar.
 
U drugom delu objekta bila je služba medicine rada Doma zdravlja, odnosno izabrani lekari primarne zdravstvene zaštite zaposlenima u najvećoj pokrajinskoj bolnici. Sada su oni u zgradi Poliklinike.
  • Neda

    30.03.2017 21:51
    Babe i zabe
    POLITIKA.Urgentni i hitna organizaciono nemaju veze.Ovo je politicki potez kojim se rasterecuje nakaradno postavljen Urgentni centar,A to da nemaju kardiloga i pulmologa nije sasvim tacno,jer imaju ali ne 24 sata.U vecini mesta takva stanja resava internista,kardiolog je neophodan za interventne procedure,stentove....A u hitnoj ce raditi najmladji lekari opste praxe i sve slati u Urgentni sto zahteva neku dalju dijagnostiku.Ako zelite rasteretiti urgentne sluzbe,produzite radno vreme lekara opste praxe koji rade 6,5 sati,ne nocu i ne subotom i nedeljom i imaju mogucnost laboratorije,snimanja,uputa,recepta i sl.OVAKO CE SE NEMINOVNO PRAVITI GRESKE..........Preopterecuju se urgentne sluzbe NECIM STO NIJE NJIHOV POSAO.Urgentan pacijent retko MOZE DOCI DO LEKARA,a vecina onih koji dolaze nisu urgentni i dolaze jer im nije dostupan izabrani lekar
  • @Goran

    30.03.2017 13:25
    ispravka
    S leve strane. Ako odu u desnu, zavrsice na psihijatriji, sto mozda i ne bi bilo tako lose za mnoge.
  • @Zapažanje

    30.03.2017 13:23
    Ne brini se nista, polomljeni mogu da se pojave na vrata i bice primljeni i pregledani i zbrinuti. Ovo se organizuje zbog bahatog naroda, koji svi poznajete u svojoj okolini. Znate sta rade na salterima, znate sta rade u saobracaju, na ulici, imate srece da ne znate sta rade na pragu urgentnog centra, i stvari zbog kojih dolaze, i koje cine veci deo posla i zaduzeni su za zagusenje i zasto ozbiljno bolesni cekaju duze sto bi trebalo. Da li verujete da se na vratima urgentnog centra pojavi osoba koja je zacepila zanokticu na ruci, pa je boli, nema cak ni upale, mlada devojka koju malo boli stomak zbog menstruacije, ali blize joj je bio urgentni nego apoteka da kupi brufen, osoba koja je zaspala tokom sna pa joj je utrnula ruka, sto je u roku od minut proslo, ali, "sto da se ne pregleda", osoba koja slabije cuje mesec dana unazad, pa joj "najlakse u urgentni", osoba koja ima obicnu bubuljiu na licu, pa sve do mora, ali mora ljudi koji su dobili u sklopu nekih ispitivanja da urade rentgen ili ultrazvuk, pa su resili da dodju u urgentni i da lazu da imaju bolove, da bi to obavili odmah. E to su vasi sugradjani, zbog kojih kad vam je stvarno lose, nepotrebno cekate satima, jer i ovi moraju biti primljeni, pogledani, i izvestaj izdat. E to treba ambulanta ispred Urgentnog da otkloni, bahate i bezobrazne, koji zloupotrebljavaju neuredjen sistem koji ce se ovim urediti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti