Odbornici u petak o Kineskoj četvrti, prigovori Novosađana nisu prihvaćeni

Novosadski odbornici razmatraće na sednici Skupštine grada u petak, 7. aprila, regulacioni plan Kineske četvrti.

Ovim planom predviđeno je da se sruši veći deo objekata i preuredi ovaj deo grada za potrebe Omladinske prestonice Evrope 2019. i Evropske prestonice kulture 2021. godine.

Veliki broj građana, kao i Društvo arhitekata Novog Sada, uložio je prigovore na predložene izmene u Kineskoj četvrti, ali se iz predloga odluke vidi da Komisija za planove nije prihvatila skoro nijedan od njih.

Podsetimo da je sednici Komisije za planove, koja je održana pre više od mesec dana, prisustvovalo desetine građana, ali to nije uticalo na članove komisije da prihvate argumente javnosti, već su odbornicima predložili da se drže ideje urbanista da treba "potpuno da se rekonstruiše" ovaj kvart.

Pored ovog regulacionog plana, odbornici će usvojiti i druge urbanističke akte, među kojima je i predlog da se menja deo Bulevara oslobođenja, između zgrade Elektrovojvodine i nekadašnjih teniskih terena, gde treba da nikne novi tržni centar.

Iz predloga odluke se ne vidi šta gradski urbanisti planiraju ovde da izmene. Podsetimo da se u video zapisu arhitektonskog predloga za novi tržni centar, koji je 021 ranije objavio, videlo da postoji ideja da se na sredini Bulevara oslobođenja napravi ulaz u podzemnu garažu.

Odbornici će razmatrati i nekoliko izveštaja o investicionim i drugim ulaganjima GSP-a i "Puta", održavanju putne infrastrukture u 2016. godini, kao i srednjoročni i dugoročni plan strategije razvoja "Urbanizma" do 2021, odnosno 2027. godine.

  • kinez

    07.04.2017 08:44
    nedajmo kinesku
    Ostavite kinu na miru, sama ce se ona pokrpiti kao i do sada, ulozite tamo gde je potrebno...a mogli bi i srediti tim ljudima konacno neku infrastrukturu, zasluzili su...jer placaju decenijama ogromne zakupe kao da sve imaju...sramota jedna...sad ce smradovi partijski da se uvale da ruse, rasteraju i prave "kulturu"...posle svega...EXIT i comercijalni brendovi za zatupljivanje i unistenje icega iole kreativnog u umetnosti...ogavna masinerija za pravljenje para...gadite mi se
  • Boriz Grozni

    06.04.2017 13:34
    EXIT mafia
    "Predviđeno je da se sruši veći deo objekata i preuredi ovaj deo grada za potrebe Omladinske prestonice Evrope 2019. i Evropske prestonice kulture 2021"
    Iza pomenuta 2 projekta najvecim delom stoji EXIT -ov tim, koji se prosto slizao sa gradskim celnicima i trenutno oni odradjuju SVE u gradu sto se tice kulture, posto je SNS kadar nesposoban za bilo sta...sada ce se EXIT docepati nekretnina i placeva na odlicnoj lokaciji ionako im niko nista nemoze ...prava mafija, povraca mi se od njih...
  • Nikola

    06.04.2017 08:35
    KRUTULA U NS
    Bolje nismo ni zasluzili. Glasali smo za trzne centre, glasali smo za (ne)kulturu itd. Mi smo im dali legitimitet za sve. Sledeci put, ako ga bude, pamet u glavu i vidite za koga ce te da glasate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti