FOTO: Završen 14. "Protest protiv diktature", sutra skup za prosvetare

Više stotina građana okupilo se na današnjem, 14. "Protestu protiv diktature".
FOTO: Završen 14. "Protest protiv diktature", sutra skup za prosvetare
Foto: Žarko Bogosavljević
Oni su ponovo krenuli sa Trga Repulike, odakle su podržali prosvetare i pozvali građane da im se pridruže na sutrašnjem, kako su naveli, velikom protestu.
 
Okupljeni građani su još jednom podsetili zbog čega se bore, a opet su mogle da se čuju parole kao i prethodnih dana: "Padni nam na grudi Nebojša", "Onesvesti se", "Vučiću Lopove", "Srbija je ustala".
 
Oni su se nakon starta sa Trga Republike uputili kroz Zmaj Jovinoj, Modeninu, a zatim u Jevrejsku ulici. Demonstranti će marširati Bulevarom oslobođenja ponovo ka zgradi Dnevnik, a potom kroz Kralja Petra, Kisačku, Jovana Subotića do Banovine, gde su kao i prethodnih dana završtili svoj skup.
 
 
 
 
Osim u Novom Sadu, protestovalo se i u Beogradu. Studentima ispred Srpske akademiju nauka i umetnosti su se pridružili naučnici, protestujući zbog mali izdvajanja za nauku.
 
Podrška prosvetarima
 
Učesnici "Protesta protiv diktature" su za sutra od 18 časova najavili veliki skup koji će biti tematski povezan sa problemima u prosveti. Kako je najavljeno u današnjem saopštenju, tada će građani svjom podrškom podržati zahteve prosvetnih radnika.
 
"Učesnici 'Protesta Protiv Diktature' shvataju shvata težak položaja prosvetnih radnika i smatraju da je savez sa prosvetnim radnicima očekivan: prosvetni radnici su jedni od prvih koji se nalaze na udaru neoliberalnih politika ove vlasti. Upravo zbog toga su zahtev za poboljšanjem položaja svih radnika i zahtev za dostupnim, javno finansiranim obrazovanjem jedni od najistaknutijih zahteva protesta", navedeno je u saopštenju koji potpisuju studenti iz Novog Sada, Beograda i Niša.
 
  
  • a

    23.04.2017 12:22
    a
    nije vas sramota za komentare svima je super,bravo!
  • S

    23.04.2017 11:24
    @st
    Naravno da sam u pravu, a ti dok to ne shvatiš ne zaboravi da ljubiš Soroševu fotagrafiju svako jutro i veče.
  • ST

    23.04.2017 10:34
    @ S
    Bote u pravu si...Treba ocistiti Srbiju od vasih parazita,lopova i secikesa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti