Preminuo Mladen Vučinić, član prve šampionske postave Vojvodine

Član prve šampionske generacije Vojvodine iz 1966. godine Mladen Vučinić preminuo je u 78. godini života.

Karijeru je počeo u "Temerinskom sport klubu". Samo godinu dana kasnije, 1956. igrao je za mladu reprezentaciju Jugoslavije, a uskoro postao i prvotimac Vojvodine.

Vučinić je dres Vojvodine nosio od 1956. do 1969. godine i za to vreme odigrao ukupno 406 utakmica u crveno-belom dresu. Bio je član najbolje generacije u istoriji kluba, koja je 1966. godine osvojila titulu šampiona Jugoslavije i godinu dana kasnije došla do četvrtfinala Kupa evropskih šampiona.

Poput mnogih fudbalera Vojvodine iz tog perioda, osim toga što je bio vrhunski sportista, Mladen Vučinić bio je i visoko obrazovan, te je 1967. godine diplomirao na Tehničkom fakultetu.

Bio je poznat i po svom humanitarnom radu i delima, a posebno je pomagao ustanovi za decu bez roditeljskog staranja "Dečje selo" u Sremskoj Kamenici, zbog čega mu je pripala i Svetosavska povelja.

  • Bogdan

    06.05.2017 17:55
    odlazak prijatelja...
    Gospodin Mladen Vučinić će ostati upamćen kao istaknuti predstavnik svoje generacije, svi su ga poznavali, uvek je imao vremena da zastane i porazgovara sa svakim koga je sreo na ulici, bio je i sportista i intelektualac, skroman i nenametljiv, redovno je posećivao sa suprugom sva kulturna dešavanja u gradu, poznat je bio i kao humanitarni radnik, vredan svakog poštovanja, pravi Novosađanin kakvih je sve manje. Hvala Vam Mladene.... Neka mu je večna slava...
  • Sale NS

    06.05.2017 17:05
    Nema ih više
    Čuvena šampionska odbrana FK Vojvodine juče je ostala bez posledenjeg viteza ! Pantelić-Radović,Vučinić-Sekereš (Nešticki), Brzić, Nikolić... NEKA IM JE VEČNA SLAVA !
  • Teodosije III

    06.05.2017 15:06
    Takvi su danas retki.

    Slava mu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti