Odobreno: Pojeftinjuje parkiranje u Novom Sadu

Gradsko veće je juče (utorak) odobrilo da se smanje cene parkiranja u Novom Sadu za nekoliko dinara po satu, u zavisnosti od zone naplate, saznaje 021.rs.
Odobreno: Pojeftinjuje parkiranje u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Odluka je usvojena nakon što je Skupština grada nedavno donela odluku o javnim parkiralištima i komunalnim taksama, kojom su ovi propisi usklađeni sa republičkim zakonima a kojima je predviđeno da se kroz parkiranje više ne naplaćuje komunalna taksa. Ovom odlukom Gradskog veća je potvrđeno pisanje 021.rs da će Novosađani od juna imati niže cene parkiranja. Ovo će biti prva promena cenovnika od 2012. godine.

Prema predloženom cenovniku, parkiranje u crvenoj zoni će biti 53 umesto 55 dinara, u plavoj zoni 44 umesto 45 dinara. Dnevna parking karta, koja pokriva deo parkirališta u plavoj zoni, pojeftinila je sa 100 na 95 dinara. Pojeftinilo je parkiranje kod Štranda sa 40 na 35 dinara. Cene se neće menjati u ekstra i beloj zoni gde ostaju 70 odnosno 30 dinara, a neće biti promene ni kada je u pitanju celodnevno parkiranje na zatvorenim parkiralištima, na primer u garaži iza SNP-a gde je parkiranje 45 dinara.

Cene parkiranja su ostale iste i za sve ostale kategorije kada se plaćaju na mesečnom ili godišnjem nivou, odnosno za parkiranje autobusa. Na primer, građani koji žive u delovima grada gde se naplaćuje parking, godišnje karte će i dalje plaćati 1.560 dinara, ali će preduzetnici i pravna lica imati manju cenu od 28.440 umesto 30.190 dinara.

Novom odlukom o cenama parkiranja uvedena je i nova tarifa za parkiranje taksista na taksi stajalištima, koja iznosi 4,4 dinara po danu.

Ceo cenovnik usluga "Parking servisa" možete videti u galeriji.

  • Nikola

    15.10.2018 15:54
    Sramota
    Ispred vrtica na parkingu stavili tablu da naplacuju parking, sramota za Novi Sad i celu Srbiju.
  • bisenija

    10.11.2017 18:24
    zabrinuta
    Mene kao gradjanina Novog Sada i vozaca intereseju ko njima dozvoljava da crtaju i NAPLACUJU parking gde im se cefne a da ne vide rupe na putevima koje trebaju popraviti i slivnike koji su 5-10 sm ispod nivoa puta , da nije tuzno bilo bi smesno smanjenje 2 din sto se ne ugledate na AV pa smanjite 22,5 % , vi sigurno niste iz SNS-a.
  • danilo

    18.05.2017 08:31
    bolje da je poskupelo
    u strogom centru grada uveo bi 100 din sat.Pa ne bi bilo automobila

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti