FOTO: Više od 700 đaka postali Vodni agenti Novog Sada

Nakon uspešnog ciklusa besplatnih ekoloških radionica koje su 25. i 26. maja održane u Zabavnom parku Starli, više od 700 đaka uzrasta od šest do 10 godina zvanično su postali Vodni agenti Novog Sada.
Po prvi put događaj su organizovali Zabavni park Starli i društvo "Vodna agencija", povodom obeležavanja Evropske nedelje održivog razvoja (ESDW) u Novom Sadu. Tom prilikom, učenici, učiteljice i građani Novog Sada su se u posebnoj instalaciji Vodne stanice, koja je došla iz Slovenije, upoznali sa značajem pojedinca u racionalnom korišćenju vode i kako mogu da zaštite svoju okolinu i vode.
 
Pogledajte kako je događaj izgledao:
 
 
Zbog velikog interesovanja, planira se nastavak regionalnog projekta "Vodni agent" u septembru, u novosadskim osnovnim školama i predškolskim ustanovama gde će deci biti bliže objašnjen značaj vode, čemu ona sve koristi i zašto je neophodno da je sačuvamo, uz podršku Zabavnog parka Starli.

Kad ste već ovde...

Stotine hiljada vas svakodnevno se oslanja na 021 tragajući za istinom i objektivnim pristupom informisanju. Obavezali smo se da ćemo raditi u interesu javnosti sa uspostavljenim visokim standardima novinarske profesije i vi ste nam uzvratili ogromnim poverenjem. Vašu podršku sada možete i da konkretizujete. 021 je pokrenuo gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od zanimljivih artikala direktno podržavate rad redakcije 021. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je za našu budućnost. Jer pravo novinarstvo vredi.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Sutra mogući pljuskovi

U Novom Sadu u četvrtak promenljivo oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.