Ponovo na prodaju parcele u Banatiću, gde se planira novi tržni centar

Iako Novosađani očekuju da na Bulevaru Jaše Tomića nikne novi tržni centar, Grad još uvek nije uspeo da proda plac na kojem se isti planira.
Ponovo na prodaju parcele u Banatiću, gde se planira novi tržni centar
Foto: 021.rs
U maju je bio raspisan javni oglas za otuđenje dve parcele površine 2.382 kvadrata i 1.740 kvadrata, koje su u vlasništvu Grada, a nalaze se uz privatnu parcelu u vlasništvu preduzeća "SMB gradnja" iz Subotice.
 
Kako je 021 i ranije pisao, ova firma će verovatno biti najviše zainteresovana za kupovinu. Međutim, ista firma očigledno nije kupila parcele na prvoj licitaciji - na kojoj se niko nije pojavio, pa je Grad ponovo raspisao javni oglas o otuđenju.
 
Oglas je otvoren za sva fizička i pravna lica do 14. septembra, kada će Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije prikupljati prijave za licitaciju. Sama licitacija održaće se 15. septembra u prostorijama Uprave (bivši ZIG).
 
Kao i u prvom oglasu, početna cena na licitaciji je 86,9 miliona dinara.
 
Prema važećim urbanističkim planovima, budući vlasnik će na uglu Jovana Hranilovića i Bulevara Jaše Tomića moći da sagradi tržni centar koji će imati visoko prizemlje (VP) maksimalne visine do osam metara, a površinu oko 10.000 kvadrata.
 
 
Još ranije ove godine, građani su se javili našoj redakciji sa žalbama u vezi sa ovim delom grada, uz prugu. Ove parcele su godinama omanje deponije i divlji parking, trava se retko kosi, a mesto je okupljanja beskućnika. 
 
Ovaj tržni centar neće biti glomazan, a omogućava se, osim prodavnice, otvaranje ugostiteljskih i uslužnih objekata. Pored tržnog centra će se urediti parking, kao i pešačke staze i zelena površina.
  • stanovnik Banatica

    14.08.2017 17:44
    vrelovod
    Pustite vi trzni centar ...Od tog nema nista...Nego da se mi vratimo na rekonstrukciju vrelovoda u nasim ulicama Pariske komune i Omladinskog pokreta. Pa to je bruka ,da se radi vise od 4 meseca a moralo je za 3 da se zavrsi. Da li smo mi duzni da trpimo neposlovnost i neodgovornost pojedinih firmi u ovom slucaju Graditelja NS iz Novog Sada. Da mesecima preskacemo rovove, da nema gde kola da parkiramo i pri tom placamo kazne. Pa to je nedopustivo ...Molim grad da obrati paznju kome sve daje poslove !!!
  • NS

    14.08.2017 16:54
    ajde iskreno
    Kome taj komad zemlje treba da se vrati pa ovi gledaju brze bolje da ga prodaju da operu novac?
  • Tax

    14.08.2017 11:06
    Divno samo nam ovo jos treba, novi TC koji ce propasti za par meseci. Niti je lokacija atraktivna, niti u toj povrsini moze da bude nesto valjano... Ali niti prvi niti poslednji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.