U "Stanu" ponovo rade

Posle dve nedelje obustave rada zaposleni u "Stanu" od danas počinju da rade, iako nije potpisan sporazum o prekidu štrajka.
Posle dve nedelje obustave rada zaposleni u "Stanu" od danas počinju da rade, iako nije potpisan sporazum o prekidu štrajka.

Štrajkači su izdejstvovali ostavku generalnog direktora Milenka Peričina i svih njegovih šest pomoćnika, prenosi "Dnevnik".

Uz taj zahtev radnici su tražili da se plata isplaćuje po kolektivnom ugovoru, pošto su proteke godine dobijali minimalac. U tom delu dogovreno je da cena rada u novembru bude viša za 38 odsto.
  • Bolek

    21.01.2011 03:49
    Sami svoji majstori
    Ta firma dobro i opstaje kakav je nerad i javašluk u njoj prisutan. Za to nije krivo samo bivše rukovodstvo već i sami (ne)radnici. Izađu ujutru na teren, odrade par naloga i onda gluvarenje do kraja radnog vremena a nekad i pre. A uplate od ovaca su redovne preko Informatike pa milina jedna.
  • BalkaN

    19.12.2010 12:37
    DA SE ZNA !!!
    Firmu kao što je "STAN" može samo da uništi njen osnivač a u ovom slučaju to je grad i gradska vlast.Nelogično je da firma godinama propada a da njen osnivač to NEZNA.Zašto upravni odbor sastanči svakog meseca?Valjda je normalno da posle sastančenja daju izveštaj o stanju i poslovnosti firme.Moram da podsetim da upravni odbor čini 9 članova(6 članova gradske vlasti i 3 člana firme)Posmatrajući odnos članova GRAD-STAN nemože niko da krivi članove STANA za nešto kad su oni u tom odnosu snaga NEMOĆNI.Zašto grad nije ranije reagovao da napravi reda u svojoj firmi.Smešno je to što GRADONAČELNIK kaže moraće sami da se izbore..PITANJE:KOME GRADSKA VLAS SERVIRA FIRMU?Kad pored svih gubitaka kupuje nove automobile,kamion itd.a firma nema para ni da ih registruje!!a radnici nemaju za osnovni materijal i samo zavlače jadne i POŠTENE GRAĐANE..
  • 13.12.2010 16:32
    veoma lako se može pomoći "STANU"

    u gradu se rekonstruišu svi objekti "RADOSNOG DETINJSTVA",vodovod ,kanalizacija ,parketi,pločice......
    baš oni poslovi kojima se firma STAN godinama bavi....
    takođe govori se na sva usta i o novom sistemu grejanja( zamena ventila na radijatorima,podstanica...) takođe delatnost kojom se firma "STAN" godinama bavi...

    ali te poslove neće dobiti "STAN" nego privatnik koji gurne deblju kovertu, a posle će "STAN" da održava te iste zgrade i da vadi fleke nezovi- majstora
    -nije tu reč ni o ceni ,ni o tenderima

    kada bi grad hteo malo da pomogne i da u nekim poslovima firme koje su se višegodišnjim iskustvom a pri tom i na ivici propasti dobiju prednost-ne bih bilo ni otpuštanja radnika,ni štrajkova,ni plata koje su više nego smešne..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.