Ponovo napad na novinara?

Nepoznati napadači razbili su stakla na ulaznim vratima zgrade na Limanu u kojoj živi urednik crne hronike "Nacionalnog građanskog", Nikola Travica.  
Nepoznati napadači razbili su stakla na ulaznim vratima zgrade na Limanu u kojoj živi urednik crne hronike "Nacionalnog građanskog", Nikola Travica.

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Dinko Gruhonjić, kaže za 021 da policija mora da uhapsi počinioce, čak i ako se ispostavi da napad nije direktno usmeren na Travičin novinarski angažman.

"NDNV ne tvrdi da je ovo divljanje direktno usmereno na našeg kolegu Travicu, ali tražimo od policije da deluje preventivno, jer ne želimo da se ponove neki mnogo ružniji scenariji iz prošlosti, kada su novinari bili na meti", navodi Gruhonjić.

Incident se desio u subotu, nekoliko minuta posle ponoći. Najpre je neko zvonio na Travičin interfon, da bi, nakon što je ovaj odbio da otvori, napadači razbili staklo na ulaznim vratima.

  • trava je za šišanje

    14.12.2010 07:23
    ... kao i ovca
    Meni su u ulici vandali otkinuli zank stop na početku ulice, to shavtam ozbiljnom pretnjom jer se bavim advokatskim poslom. i ne samo to i grickaju semenke subotom uveče što ja doćivljavam kao poruku da će sme samleti .
    Zvuči li zastrašujuće ili treba da budem vona bi a žurnalčist !
  • nocna patrola

    13.12.2010 16:57
    laz i samoreklama
    grupa maloletnika zvonila je svim stanarima a ne samo tom samodopadnom i splasenom novinaru koji je direktno pozvao rukovodioce policije iako za to nije imao nikakav osnov
  • MarkoNS

    13.12.2010 13:06
    @neko
    Prijatelju, i meni su probusili gume na Limanu tri - verujem isto vece kada i tebi. Dobro u celoj prici je sto izgleda da nas neko nije tipovao, nego da je radjeno randomly. A vec sam krenuo da sumnjam u komsiluk i okolinu, ali sam i iz SUPa dobio info da je to bila dosta masovna akcija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.