Medicinska sestra štrajkuje glađu zbog mobinga

Medicinska sestra iz Gerontološkog centra Dražena Gvozdenović počela je štrajk glađu u Domu za stara lica u Futogu.

Medicinska sestra iz Gerontološkog centra Dražena Gvozdenović počela je štrajk glađu u Domu za stara lica u Futogu.

Kako piše Dnevnik, na to se odlučila pošto više meseci, kako tvrdi, trpi mobing od pretpostavljenih, a čaša se prelila juče ujutro, kada joj je na portirnici rečeno da ne može da se upiše u knjigu dolazaka, i kada je troje kolega došlo da je izbace iz zgrade. Dražena tvrdi da neprijatnosti trpi samo zbog delovanja u sindikatu "Nezavisnost".

Kako kaže, mobing se sprovodi po nalogu direktora Đorđa Petrovića koji u tome ne učestvuje direktno, već preko rukovodilaca i šefova. Petrović nije bio dostupan za komentar.

- Počelo je 20. jula kada mi je rečeno da je poželjno da idem da radim u Dom za stare na Novom naselju. Nisam na to pristala i otišla sam na godišnji odmor - tvrdi Dražena. Posle dolaska s odmora, naglašava, ponovo joj je rečeno da treba da pređe da radi na Novo naselje, ali je onda otišla na bolovanje, s kog se vratila 3. decembra. - O premeštaju na Novo naselje nisam dobila rešenje, već samo usmene naloge, pod izgovorom da mi novo rešenje nije potrebno - ističe Gvozdenovićeva i podvlači da ima aneks ugovora o radu gde je, između ostalog, navedeno da može da pređe jedino da radi u Prihvatilište, po nalogu ordinirajućeg lekara.

Pomoćnica direktora u Gerontološkom centru Slavica Popović kaže da ih rad sindikata ne interesuje, da nije pravnik i da ne zna zašto Dražena nije dobila rešenje o prelasku na novo radno mesto. - Polovinom godine formirana je nova radna jedinica zdravstvene zaštite na nivou ustanove, a orgnizacijom rada se bavi Tajana Nikolić, koja je napravila raspored rada zdravstvenih radnika - navela je Popovićeva novosadskom listu.

Vera Kondić iz Udruženja "Stop mobing" kaže da je u Draženinom slučaju mobing zaista prisutan i da dolazi zbog njenog članstva u sindikatu "Nezavisnost".

  • gaga

    16.12.2010 20:59
    mobin psihicki ubija
    nedaj se drazena i bori se svim sredstvima taj vertikalni mobing je strasan sve sam dozivela na svojoj kozi a onda je krenuo i horizontalni sto me vise bolelo ipak sam se izborila ali moje zdravlje niko nece vratiti!
  • bzbazibaz

    15.12.2010 11:15
    @sale
    Ja ne znam odakle tebi da si TI normalan. :-/
  • sale novosadjanin

    14.12.2010 15:57
    nije njihova
    to lako moze da dokaze.
    futog i veternik kao i backi jarak i vajska,traze bosansku podobnost.
    VOJVODINA-VOJVODJANIMA !!!!
    ps-ukinite vec jednom cenzuru i administratora pa nek se javljaju na radio dugu ili radio krajinu.to ionako niko normalan ne slusa.
    vi,iz radija 021 ste ipak glas SLOBODNIH novosadjanina kao i 1999.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti