Novosađani manje kupuju kola

Iako trgovci raznim pogodnostima pokušavaju da privuku kupce, Novosađani se sve ređe odlučuju da pazare nove automobile.  
Iako trgovci raznim pogodnostima pokušavaju da privuku kupce, Novosađani se sve ređe odlučuju da pazare nove automobile. Menadžer prodaje u firmi "Grand M", Ivan Brankov, kaže za Radio 021 da je interesovanje za kupovinu manje, ali da se, sa druge strane, povećao broj sugrađana koji uzimaju automobil na kredit.

"Ovo pitanje je dosta kompleksno. Da, tačno je da se osetno smanjila prodaja automobila, međutim, u isto vreme je porastao broj onih koji vozila kupuju na lizing i na kredit. Pogotovo na kredit", kaže menadžer ovlašćenog dilera za vozila marki Ford i Mazda.

Brankov dodaje da vozila čije kupce odlikuje dubok džep ne spadaju u ovu kategoriju i da se prodaja luksuznih modela nije smanjila.

"Ono što se definitivno nije smanjilo to je prodaja najskupljih automobila. Oni konstantno idu dobro", navodi Brankov.

Od početka godine pa do kraja oktobra, trgovci su u celoj Srbiji prodali manje od 33.000 novih automobila. Kako se u novembru i decembru ne očekuje bum u kupovini, računa se da će nova vozila u 2010. nabaviti oko 35.000 građana.

  • Pravda

    18.12.2010 19:43
    Citabe za RADIO 021
    Sta se plasite,sve el.novine pisu u ovom trenutku o izborima u DS a vi nista.Cekate da Pajtic dobije Citebe.
    Tako nam i treba kada i vama verujemo,kao vi sve mozete da objavite To je Demokratija Jednog predlozimo istog izaberemo a za ostale se dogovaramo do ponoci jer nisu prosli,pao je sitem.
  • Mleko

    18.12.2010 18:54
    A, mleko?
  • Marko

    18.12.2010 15:47
    Kako vas nije sramota
    Grand M, Fordov salon u Novom Sadu od letos nema u ponudi neke od najosnovnijih modela ove marke, i kazu da ih nece ni imati dok za godinu i po dana ne izadje novi model Ford Focus karavan. U konkretnom primeru ove firme ne znam ni kako mogu da prodaju vise necega sto nemaju! Ja sada gledam da kupim pomenuti automobil upravo iz ovih razloga polovan i u inostranstvu, umesto u Srbiji.
    Zatvorite firmu gospodo, ili se bar ne oglasavajte u medijima, sram vas bilo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti