Uskoro obavezna izolacija zgrada

Svaki stambeni objekat koji se ubuduće izgradi u Novom Sadu moraće da ima sertifikat o energetskoj efikasnosti da bi dobio upotrebnu dozvolu.

Svaki stambeni objekat koji se ubuduće izgradi u Novom Sadu moraće da ima sertifikat o energetskoj efikasnosti da bi dobio upotrebnu dozvolu.

Jedan od osnivača Alijanse za energetsku efikasnost, Dejan Radosavljević, kaže da će takozvani energetski pasoš u najskorije vreme morati da nabave i stanari starijih zgrada putem izolacije svojih objekata. Radosavljević navodi da bi Novosađani na ovaj način povećali cenu svoje nekretnine, a ujedno i uštedeli na računima za grejanje.

"Ova normativa će se pre svega odnositi na nove zgrade, međutim, uskoro će svako ko želi da proda stan morati na uvid da pokaže ovaj dokument. Najbitnije je shvatiti da to nije nikakav pokušaj isterivanja para iz džepa građana, već o postupku koji na kraju dovodi do velike uštede", navodi Radosavljević.

Energetski pasoš predstavlja sertifikat o energetskoj efikasnosti zgrade. Naši zakoni će u najskorijem roku biti usklađeni sa direktivom Evropske unije o energetskoj efikasnosti zgrada. Ovo znači da će svaki objekat u Srbiji morati da poseduje energetski pasoš.

  • isidor ovdašnji

    24.02.2011 21:21
    pasoši,pasoši
    Sva ta bulumenta naših usrećitelja i "podizača"kvaliteta življenja,trebalo bi da ima bar-stočni pasoš!
  • dada

    07.01.2011 22:09
    Otimaaaaaaaaaaaaaaaaj!

    Pokojni Milovan Ilić bi rekao: Sve ima svoj kraj… A narod kaže da ničija nije do zore gorela. Verovatno Rodni & Co. znaju za to, pa se svi drže logike: Mandat je kratak, otimaj batak!
    Novi Sad, 07.01.2011.
  • @dada - Šifra „Rodni“

    07.01.2011 08:52
    A dalje
    Vidim da vladate materijom. Jest da bi bolje bilo da se bavite ozelenjavanjem i zastitom zelenila u gradu, ali niste imuni ni od drugih tema.
    Da li znate kako prolaze oni koji su u ljibavi sa kafrovima od tog Vaseg Rodnija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti