Zimske službe u pripravnosti

Iako sneg povremeno provejava, pojedine zimske službe javnih preduzeća su u pripravnosti.
Iako sneg povremeno provejava, pojedine zimske službe javnih preduzeća su u pripravnosti. Svi novosadski parkinzi su očišćeni, bar tako tvrde u Parking servisu. Portparol ovog preduzeća, Radovan Jeknić, kaže da su njihovi radnici na terenu.

"Iskoristilu smo određenu količinu soli, ali nije napadlo mnogo snega. Cela ekipa koja je izašla u prvoj turi je u pripravnosti, mehanizacija i so su spremni, i videćemo kako će se dalje odvijati vreme", navodi Jeknić.

Podsećamo, ukoliko je sneg na parkinzima viši od pet centimetara, parking se ne naplaćuje.

Radnici "Zelenila" su ceo jučerašnji dan posipali rizlu i so. Portparol ovog preduzeća, Ivan Nožinić, kaže da i danas nastavljaju sa čišćenjem.

"Na raspolaganju zimskoj službi su i 32 vozila mehanizacije, a na terenu ih je trenutno 16. Radnici  će ostati na terenu u zavisnosti od padavina, a ako bude potrebno biće upotrebljena i  preostala vozila", objašnjava Nožinić.                                  

"Zelenilo" je zaduženo za čišćenje parkova, trgova, autobuskih stajališta, Petrovaradinske tvrđave i drugih lokacija.

Iako su ekipe "Puta" očistile kolovoze od snega, putevi su i dalje vlažni, zbog čega bi vozači trebalo pažljivo da voze. Portparolka ovog preduzeća, Jelena Stojsavljević, kaže da je 15 njihovih ekipa na terenu.

"Tokom noći su sve saobraćajnice i mostovi preventivno tretirani solju i magnezijum-hloridom, tako da su jutros kolovozi bili vlažni ali je sve prohodno. Nije bilo dodatnih naloga za intervenciju od strane saobraćajne policije", kaže Stojsavljevićeva.

Zbog vremenskih prilika, saobraćaj u gradu je usporen, ali se odvija normalno.
  • Може ово?

    16.12.2010 12:28
    Ааа и нас је изненадио снег у децембру.
  • zimske carolije

    16.12.2010 10:56
    zamolio bih sve forumase da se uzdrze od komentara "iznenadio ih sneg u decembru" i sl... znam da mozda ne rade posao kako bi trebali ali vise uopste nije ni smesna ni zanimljiva ta posalica. ajde dajte malo kreativnosti i smislite nesto originalnije :))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti