FOTO: Premijera Don Kihota

Balet "Don Kihot", u koreografiji i režiji gosta iz Mađarske, Đule Harangoza, premijerno će biti izveden u subotu na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.
Balet "Don Kihot", u koreografiji i režiji gosta iz Mađarske, Đule Harangoza, premijerno će biti izveden u subotu na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Upravnik tog teatra, Aleksandar Milosavljević, kaže da nije reč tek o jednoj u nizu baletskih predstava, već predstava od koje se očekuje da bude neka vrsta prelomnog momenta. "Posle stagnacije koju smo imali i koju je u ovoj kući ispunjavao Forum za novi ples i tek po neka predstava klasičnog ili neoklasičnog baleta, bez uspostavljanja pravog repertoarskog kontinuiteta, ja očekujem da posle premijere, ne samo igramo "Don Kihota", nego i da nastavimo uzlaznom linijom", kaže Milosavljević.

On dodaje da se ozbiljnost Srpskog narodnog pozorišta u nameri da se popravi stanje u baletu vidi u izboru autora predstave, kao i onih koji će raditi predstojeće projekte. "I sigurno da ćemo sve učiniti, bez obzira na restriktivna vremena, da stalno angažujemo ljude koji će da pomognu da održavamo taj nivo", kaže upravnik Sprskog narodnog pozorišta.

U glavnim ulogama su Jelena Lečić Kolčeriju kao Kitri i Andrej Kolčeriju kao Basil, a nastupiće i Andreja Kulešević, Liviju Har i drugi. Čuveno delo, kompozitora Ludviga Minkusa prema libretu Marijusa Petipa i istoimenom romanu Migela de Servantesa, poslednji put je premijerno u Srpskom narodnom pozorištu izvedeno 1984. godine. Nova premijera, zakazana je za subotu u sedam uveče, a repriza je pet dana kasnije. (D.S.)

  • Frizzle

    18.12.2010 11:16
    jeij
    Eto mene na reprizi... :)
  • Balerina

    18.12.2010 10:54
    Baletisanje
    Plese li i MIlosavljevic?
  • Ivan

    16.12.2010 13:39
    Ispravka
    Predstava je u 19:00 časova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti