Inspekcija kažnjava za nečišćenje snega

Komunalna inspekcija je u saradnji sa komunalnom policijom napisala oko 30 mandatnih kazni vlasnicima lokala koji nisu očistili sneg ispred svojih objekata.
Komunalna inspekcija je u saradnji sa komunalnom policijom napisala oko 30 mandatnih kazni vlasnicima lokala koji nisu očistili sneg ispred svojih objekata. Glavni komunalni inspektor, Srđan Jakovljev, kaže da su prioritet bile glavne saobraćajnice u Novom Sadu.

"Pre svega tu spadaju širi centar grada, Bulevar oslobođenja, Bulevar cara Lazara, Ulica cara Dušana, Bulevar kralja Petra prvog, Bulevar Jaše Tomića, Bulevar Mihajla Pupina i svi oni pešački delovi gde postoji obaveza čišćenja snega ispred firmi. Nastavili smo kontrolu onih delova koje smo već obilazili, jer je u međuvremenu sneg nastavio da pada, ali smo kontrolu proširili i na susedne ulice", navodi Jakovljev.

On dodaje da im je ove godine Komunalna policija znatno olakšala posao.

"Ove godine je prvi put u kontroli čišćenja snega i leda uključena i Komunalna policija koja je s nama izašla na teren i podelili smo se po teritorijama", kaže Jakovljev.

U Komunalnoj inspekciji najavljuju da će nastaviti kontrolu sve dok bude bilo snežnih padavina. Mandatna kazna za nečišćenje iznosi do 20 hiljada dinara. Vlasnici objekata imaju osam dana da plate kaznu, a u suprotnom će protiv njih biti podneta prekršajna prijava.

  • Beba

    17.12.2010 08:01
    ajmo komunalci
    na mostove, metle u ruke i cistite
    posipajte rizlu
    omogucite siguran protok saobracaja preko Dunava
    Uradite nesto korisno za gradjane ovog grada
    za sebe ste vec uradili dovoljno uvalili ste se na budzet
    zaradite radom ne otimanjem
  • nana

    17.12.2010 07:59
    beda je ljudska pregolema
    sta ce sa drzavnim firmama
    pa isto kao sto su ih letos zbog curenja klima zaobilazili u sirokom luku a ostale maltretirali
    dakle lopovi neradnicki
    a gde su ljudi kojima je posao da odrzavaju cistocu u gradu?
    za koji onda placamo tolike takse i namete o otimacine
    pa samo za njihove plate
  • miki

    17.12.2010 07:44
    komunizam???
    voleo bih kada bi mi neko objasnio kako u normalnom svetu izgleda čišćenje trotoara? ova odredba o obavezi svih stanara, pravnih lica, građana i ostalih subjekata društvenog sistema mi liči na komunjarski atavizam.dakle samo molim da mi neko ispriča kako je to rešeno u npr. nemačkoj, francuskoj, švedskoj. americi..., a da nije u pitanju vanredna elementarna katastrofa, već kao sada normalni i očekivani sneg. hvala unapred.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti