Mihalj Poša dobitnik nagrade "Zoran Đinđić"

Laureat ovogodišnje nagrade "Zoran Đinđić", koju Vlada Vojvodine dodeljuje najboljem mladom naučniku, je profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, Mihalj Poša.

Laureat ovogodišnje nagrade "Zoran Đinđić", koju Vlada Vojvodine dodeljuje najboljem mladom naučniku, je profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, Mihalj Poša.

Novčani deo nagrade iznosi milion dinara, a doktor Poša kaže da će ga potrošiti na kupovinu skupocene medicinske opreme, kao i stručno usavršavanje u inostranstvu.

U obrazloženju Vlade Vojvodine stoji da je ovaj tridesetjednogodišnji docent na Katedri za farmaciju ove godine objavio čak devet naučnih radova u međunarodnim časopisima.

  • Danilo Uvalin

    21.12.2010 17:00
    Bivsi Student
    Veoma me je obradovala ova vest kao jednog od mnogih bivsih studenata koje je ovaj izuzetni naucnik mentorisao na Farmaciji (odsek na Med. fak. u NS) Cak sam imao cast da radim studentski rad sa gospodinom Mihaljom Posa-om tokom studija i covek je izvanredan kao profesor i pedagog.
  • fuuuuuuuuuuuj

    19.12.2010 08:16
    E, Atila, tvoj mali govor je čista demagogija i patetika. Kvalitetnije stvari bih čula u ljigavoj sceni ljigave sapunske opere. Povraća mi se od takvih kao što si ti.
  • @Atila

    19.12.2010 07:54
    Ne kontam
    Gde je problem? Ako govoriš mađarski i srpski, samo imaš prednost u odnosu na mene koji znam srpski, a mađarski ne. Drugo, niko normalan ti neće zameriti ako pričaš sa bilo kim na mađarskom. Međutim, ako sedimo nas trojica drugara sami i vas dvojica pričate mađarski, a ja sedim kao konj jer vas ništa ne razumem, onda je to ružno i neučtivo, a to se recimo meni desilo više puta i mislim da nisam jedini. No, to nije razlog da mrzim ja tebe, niti da ti mrziš mene, to je samo stvar osnovne kulture i kućnog vaspitanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti