Kradu struju, ukradu pola milijarde dinara

Novosadska "Elektrodistribucija" je od početka godine izgubila preko pola milijarde dinara zbog krađe struje.

Novosadska "Elektrodistribucija" je od početka godine izgubila preko pola milijarde dinara zbog krađe struje.

Kako piše Blic, ovaj podatak je dobijen na osnovu važeće cene za domaće tržište, ali gubitak je i veći ukoliko se radi o struji koja je mogla biti prodata Mađarskoj ili Rumuniji.

Najviše krađa zabeleženo je na Klisi i u Malom ritu, kao i u Futogu, Kaću, Šajkašu i Beočinu. Struja se najčešće krade pomoću magneta, premošćavanja brojila i neovlašćenog priključivanja na mrežu.

Zbog ovakvih prekršaja, "Elektrovojvodina" je podnela preko 1.400 prijava, ali samo tri osobe su osuđene i to na uslovnu kaznu zatvora od dva meseca.

  • Pera

    23.01.2011 21:56
    Potkradaju lopove
    Pitam se u kojoj meri im smeta sto se struja krade jer im vec po ko zna koji put javljam ( iz straha da ne nagazim golu zicu i zavrsim res pecen) da su zice povezane na banderu u produzetku Cara Dusana, kod setalista za pse i nista ne rade? Zasto - ako im vec ne smeta sto se struja trosi- ne prikljuce ljude kako treba?Pitam se ko bi bio odgovoran u slucaju da dode do nesrece? A sto se krada i malverzacija tice, oni su bolji od sitnih lopova. Seku struju kao iz bezbednosnih razloga, pa kad im tutnete 500e, da vidis kako u poluprivatnoj reziji i bez racuna prikljucuju! Moze im se- imaju monopol.
  • Laci

    21.12.2010 17:05
    Trziste?
    U sustini struju kradu i oni koji placaju i oni koji ne placaju. Oni prvi, jer placaju daleko ispod trzisne cene, ovi drugi kradu brutalno. Ali sta se to nas tice, vazno je da zito i kokuruz imaju cenu, struja je problem onih sa juga. Zivimo u zemlji sa jako skupom hranom i jako jeftinom strujom. Ako ste Vojvodjanin, nije lose,...
  • ja

    19.12.2010 12:26
    I TREBA
    KOLIKO KRADE EPS OD GRADJANA SAD I KOLIKO SU NAM DO SAD POKRALI.NIJE OPRAVDANJE DA SE KRADE STRUJA ALI I TREBA MORA SE SAMO AKO SE MOZE.TARIFE BOJE DUGE PA SE TI SNADJI.TAKSE,TV PREPLATEI KO ZNA STA JOS.KAKO BI BILO KAD BI SE TAKO PLACALI I OSTALI ENERGENTI.RECIMO BENZIN,10 LITARA JE PO 100 DIN 15 PO 105 A 20 I VISE PO 120.GDE TO IMA SEM U OVOJ VUKOJEBINI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti