FOTO: Niko ne sme da ukloni mural sa naoružanim kriminalcima na Adamovićevom naselju

Mural nasilnog sadržaja pojavio se pre desetak dana na Adamovićevom naselju, ali i pored prijava građana, gradske službe ga još nisu prekrečile.

Na uglu ulica Đorđa Magaraševića i Braće Krkljuš se može videti mural kojim je prikazano šest mladića u fantomakama, koji u rukama drže pištolje, kalašnjikove i bejzbol palice, a iznad piše "ANNS stajl", što znači "Adamovićevo naselje Novi Sad stajl".

Na muralu piše i "1312", što je skraćenica od A.C.A.B. - "All cops are bastards", odnosno u prevodu "Svi policajci su kopilad" i predstavlja poruku koju ostavljaju pripadnici kriminalnih bandi policiji.

Građani koji su se javili 021.rs kažu da ih je pojava murala uplašila, jer im nije svejedno da prolaze ulicom i da vide naoružane osobe koje ih preteći "gledaju" sa zida. Oni su nam ispričali i da su primetili da pored murala skoro konstatno ima neko ko ga "čuva", pretežno su to maloletnici koji ujedno prete onima koji žele da fotografišu mural.

Prema tvrdnjama stanovnika ovog kvarta, mural je nacrtala ekipa mladih kriminalaca koja se bavi dilovanjem narkotika u ovom delu Novog Sada, a grafitom poručuju drugima da je ovo njihova teritorija.

Stanovnici Adamovićevog naselja kažu i da su se obratili gradskim službama i tražili da se ukloni mural, ali da za sada nije bilo reakcija i bilo kakvih odgovora. Od gradske uprave 021.rs je tražio informaciju o zahtevu građana da se mural koji promoviše nasilje ukloni, ali ni posle nekoliko dana iz Grada nisu odgovorili.

Nezvanično saznajemo da su gradske službe ipak pokušale da uklone mural, ali da su u tome sprečeni i da su zatražili pomoć novosadske policije kako bi radnici dobili obezbeđenje i uklonili mural. Ipak, u policiji nezvanično se može čuti, da ovakvog zahteva iz Grada nije bilo za sada. 

Iz novosadske policije za sada nema zvaničnih informacija o ovom muralu, koji je između ostalog uperen i protiv njih.

  • Vojvosadjan

    06.10.2017 09:06
    @Vuk
    Eee nesrećniće..
  • Nije tačno

    06.10.2017 08:59
    "Niko ne sme da ukloni mural sa naoružanim kriminalcima na Adamovićevom naselju"

    To nije tačno. Postoji "onaj koji sme" - ali neće. Taj koji sme je možda i naručio tako šta, da bi masi poslao poruku da ostane manja od makovog zrna i da gleda svoja posla, jer "mora se znati ko je gazda" u ovom brlogu.

    Kad ima volje - ima i načina.
  • vojni penzioner

    05.10.2017 21:48
    ?
    ja cu da krecim , dosta mi je ludila u ovoj banana drzavi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti