"Akademska knjiga" proglašena izdavačem godine na Sajmu knjiga

"Akademska knjiga" iz Novog Sada proglašena je izdavačem godine na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.
"Akademska knjiga" proglašena izdavačem godine na Sajmu knjiga
Foto: Pixabay (ilustracija)
U obrazloženju žirija koji su činili Dragan Simeunović, Slobodan Kanjevac, Dragana Kovačević, Tiodor Rosić i Želidrag Nikčević, navedeno je da "Akademska knjiga" kontinuirano objavljuje reprezentativne naslove iz oblasti književnosti, filozofije, nauke i umetnosti uglednih domaćih i stranih autora.
 
Žiri je ocenio da osobenost tog izdavača jeste u afirmaciji nesporne stvaralačke vrednosti.
 
Direktorka "Akademske knjige" Bora Babić zahvalila je na priznanju, istakavši da je iznenađena nagradom s obzirom na to da godinama ne dobijaju na Sajmu knjiga štand u skladu sa svojom izdavačkom produkcijom. Ona je rekla da je Sajam knjiga mesto koje čini vidljivim izdanja i naslove najmanjih izdavača i da se ne sme dozvoliti da ta manifestacija diskriminiše bilo koju izdavačku kuću.
 
Babić smatra i da Ministarstvo kulture izdvaja simbolična sredstva za knjige i apeluje da se to promeni. Ona se osvrnula na edicije "Akademske knjige", naglasivši da je njihov moto "Knjige menjaju svet", te shodno tome objavljuju ona izdanja koja obrazuju čitaoce i podstiču na kritičko promišljanje.
 
U užem izboru za izdavača godine bili su i "Službeni glasnik", "Zavod za udžbenike", "Geopoetika" i zrenjaninska "Agora".
  • profesorka

    27.10.2017 07:47
    Bravo
    Čestitam Akademskoj knjizi na zasluženom priznanju
  • Zoki

    27.10.2017 00:17
    Srpska Atina
    Академска Књига враћа Новом Саду душу Српске Атине!
    Хвала много за сва издања особито за Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica на Српском.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti